Dagens namn: Simon, Simone

Lundh matchvinnare för Djurgården

Publicerad 2016-11-15

Ishockey. I elva matcher hade nyförvärvet Patrik Lundh gått mållös i Djurgårdens tröja.

Det blev tolfte gången gillt. Hans första mål blev dessutom det matchvinnande i 4-2-segern över Skellefteå.

– Jätteskönt, vi behöver alla segrar vi kan få, sade han.

Djurgården gjorde tre mål i slutperioden och vände 1-2 till 4-2.

Det var andra raka hemmasegern för nästjumbon som på de två matcherna besegrat förra säsongens finalpar, först SM-guldlaget Frölunda (i torsdags) och så Skellefteå.

En viktig seger i kampen om att lämna bottenträsket. Landslagsuppehållet gjorde uppenbarligen underverk för laget.

– Vi satte oss ned som grupp och pratade igenom lite delar i spelet, både vad vi gjort bra och mindre bra, och har försökt rätta till det som inte fungerade. Landslagsuppehållet kom bra för oss i timing. Så vi jobbade på de sakerna under en vecka, sade Lundh.

Nu kommer målen

Försvarsspelet har vässats till och laget har, i de två senaste hemmamatcherna, också fått fart på målskyttet.

Som i den tredje perioden på Hovet.

Först kvitterade 17-årige Marcus Davidsson sedan äldre brorsan Jonathan, 19, varit en av passningsläggarna. Marcus Davidsson fick två chanser att överlista Skellefteåmålvakten Joni Ortio.

Med knappt sju minuter kvar att spela slog Lundh till. Det vinstgivande målet kom på en snabb kontring sedan Daniel Brodin avslutat och Lundh hjälpt pucken de sista centimeterna över mållinjen.

– Jag har haft några riktigt bra lägen och bara haft mig själv att skylla. Självklart är det skönt att kunna vara med och bidra, sade 28-åringen som var i Djurgården som junior, men sedan varit i andra klubbar, senast Växjö.

Tre puck out

Djurgården fortsätter dock att dra på sig mycket utvisningar och tog tre (!) för puck out.

De två första kom inom tio sekunder i början av matchen - men Djurgården klarade tre mot fem-läget. Den sista med 35 sekunder kvar att spela vid en knapp 3-2-ledning. Backen Alexander Urbom, utlånad från Skellefteå, tog två av dem.

– Vi måste vinkla om hans klubba, skämtade tränaren Robert Ohlsson.

Djurgården kunde rida ut stormen och Matt Anderson satte 4-2 i tom bur, hans andra mål för kvällen.

Skellefteås back Marcus Pettersson åkte på matchstraff efter en armbåge i huvudet på hemmalagets Juuso Ikonen som fick bryta matchen. Trots det kunde laget vända 0-1 till 2-1 på drygt tre minuter i slutet av andra perioden, Andrew Calof och Jimmie Ericsson, men tappade.

– Det känns jobbigt. Vi tar över initiativet där, men orkar inte i tredje perioden. Vi dräller för mycket med pucken på bägge blålinjerna, sade tränaren Fredrik Öberg.