Svensson hoppas på perfekta matchen

Publicerad 2017-02-20

Boxning. Klara Svensson känner sig bättre förberedd än någonsin.

Det ska resultera i karriärens bästa match mot Cecilia Brækhus.

– Jag ska bli den första som slår henne, säger hon.

Med sex dagar kvar till fajten i Oslo fick Klara Svensson ett oönskat telefonsamtal. Cecilia Brækhus hade inte hämtat sig från influensaliknande symptom - och tvingades flytta fram matchen i fyra veckor.

Nytt datum blev den 24 februari.

Det innebar att Svensson tvingades ändra i delar av upplägget. 29-åringen lättade på träningen, tog en lugnare vecka innan hon återigen började nöta tyngre och intensivare.

Dieten, bestående av råris, fisk och grönsaker, kunde hon dock inte göra avkall på.

Harmonisk Svensson

Med bara dagar kvar till matchen på fredag grimaserar hon lätt när maten kommer på tal.

Samtidigt är det just dessa två delar som har gjort att hon känner sig lugnare, starkare och bara kan "chilla" fram till det är dags i Spektrum i Oslo.

– Tiden har bara gjort mig bättre. Det var väldigt högt tempo inför förra matchen, med medieaktiviteter och andra projekt. Nu har det varit mer lugn och ro, säger hon.

Lugnet och tryggheten var även något som Klara Svensson visade under presskonferens i Stockholm.

Efter ett 30 minuter långt och livesänt uppsnack - som inte bjöd på några dramatiska utspel från de två boxarna - gled hon runt i rummet, intervjuades till höger och vänster och delade ständigt med sig av sina synpunkter på det som väntar.

Alltid med ett leende.

Alltid nära till skratt.

"Extremt svårt"

Sinnesstämningen rubbades inte ens när frågorna började handla om hennes motståndare, den sex år äldre och obesegrade - 29 raka segrar varav åtta på knockout - Cecilia Brækhus.

– Hon har mött bra tjejer, absolut, men de har bara haft en farlig grej. Där känner jag att jag kan kombinera fler farliga grejer och använda det mot henne. Med min snabbhet, med min blick och med min tävlingsskalle kommer det bli extremt svårt för henne att hantera mig, säger hon.

TT: Hur går tankar kring det som väntar?

– Jag förväntar mig att jag ska göra den bästa matchen i hela min karriär, att jag ska bli den första som slår henne. Det är där mitt fokus ligger. Sedan bryr jag mig inte så himla mycket om hennes bälten, även om det så klart är vad jag också jagar. Jag bryr mig mest om att kunna göra den perfekta matchen. Det kommer krävas mot en sådan motståndare som Cecilia Brækhus.

Brækhus mot ny seger?

TT: Hur ser den perfekta matchen ut?

– Det är svårt att förklara men det handlar om att jag inte ska bli träffad och att hon ska bli det - avsevärt många fler gånger än vad jag blir träffad. Även om det så klart är mer komplicerat än så. Men det handlar om att inte ge något utrymme, att inte ta några billiga träffar, bjuda på farliga situationer eller göra enkla misstag. Det handlar om att ha fullt fokus, styra och dominera från rond ett.

Samtidigt, i en annan del av rummet, var Cecilia Breakhus lika avslappnad och segerviss.

– Det kommer att bli en norsk kväll. Vi har ett utsålt Spektrum och det kommer bli fantastisk stämning runt detta, säger hon.

TT

Följ ämnen i artikeln