"Vet aldrig när chansen kommer igen"

TT-SPORT

Handboll. Tom blick, tårfyllda ögon. Och en undran: Var det här sista chansen?

Sveriges största handbollsstjärna försökte inte dölja besvikelsen efter förlusten mot Frankrike.

– Det är det som är hemskt. Man vet aldrig när den kommer igen, säger Isabelle Gulldén.

Direkt från avkast satt de franska försvararna som blod(sn)iglar på Sveriges mittnia. Det var precis enligt beräkning, men Isabelle Gulldén trodde nog att hon genom teknisk skicklighet skulle komma loss oftare och bättre.

– De hade väldigt bra koll på mig. Jag är jättebesviken över min egen insats. Jag försöker, men jag märker ju att jag har Camille (Ayglon Saurina) upp i ansiktet så fort jag har bollen. Jag kommer inte till, säger Gulldén.

"Jobbigt"

Inför semifinalen hade hon gjort 37 mål i turneringen. Mot Frankrike blev det bara två, och efteråt var Gulldén den första att kritisera den egna insatsen. Sammanbiten, med glansiga ögon, sade hon:

– Jag förväntar mig mer av mig själv. Och förväntar mig att gå mer på mål och vara ännu mer farlig, och då får det kosta. Men de gångerna jag försökte så var det typ stürmer (offensiv foul) eller så sköt jag i block.

– Det är en jobbig känsla i kroppen, att "fan, kan jag ens kolla mig i spegeln nu och känna att jag gjorde allt".

TT: Och vad känner du kring det?

– Jobbigt.

Hon var med när Sverige tog sig till EM-final 2010. Det var där hon blommade ut och började växa in i rollen som Sveriges stora stjärna i landslaget. Såhär sju år senare, efter den bittra VM-semifinalförlusten mot Frankrike, funderar 28-åringen på hur många fler chanser hon får att nå en stor mästerskapsfinal.

Fokus på bronset

– Jag är oerhört besviken för om vi hade vunnit så hade man varit garanterad medalj. Det är något som man drömmer om och som man har drömt om sedan man var liten, att få spela de här matcherna. Man vet aldrig när det händer igen.

Det man vet är att chansen till en historisk VM-medalj finns kvar. När de svenska spelarna har deppat klart över semifinalförlusten måste de lägga om fokus på nästa match, den mot Nederländerna om bronset.

Det är inte en VM-final. Men ändå inte så långt därifrån, säger Isabelle Gulldén.

– Vi har tagit stora kliv och nu vet jag inte hur många år jag har kvar, men samtidigt känner jag att för oss kommer det vara som att spela en final på söndag också.

– Det betyder så mycket för oss bara med en medalj.

Hamburg, TT:s utsände