Italien fick en smakstart på EM tack vare 2-1-segern mot Albanien.

Albanien chockade Italien i EM-premiären.

Men det var det regerande mästarlaget som fick sista ordet.

Italienarna vann med 2–1 och fick en smakstart på mästerskapet i Tyskland.

Knappt hade publiken hunnit bänka sig på läktarna på klassiska Westfalenstadion i Dortmund innan Albanien tog ledningen.

Matchklockan visade 22 sekunder då den italienske ytterbacken Federico Dimarco kastade ett inkast rakt i gapet på Nedim Bajrami. Den albanske stjärnan gjorde inget misstag, från nära håll dunkade han upp bollen i nättaket. Målet är EM-historiens snabbaste – men den albanska ledningen stod sig inte särskilt länge.

För Italien kom tillbaka.

Och det rejält.

Mittbacken Alessandro Bastoni kvitterade till 1–1 redan efter elva minuters spel och kort därefter tryckte profilen Nicolo Barella in 2–1 via ett högerskott från distans.

Den som kan sin italienska fotboll vet att ”Gli Azzurri” inte har någonting emot att spela på ett resultat, och så var det även den här kvällen.

Italien styrde och ställde, i måttligt tempo, och även om Albanien försökte flytta upp positionerna i andra halvlek åstadkom de inte tillräckligt för att kunna skapa en kvittering.

I och med segern tar Italien rygg på Spanien, som besegrade Kroatien, i grupp B. Italien och Spanien möts på torsdag, på onsdag ställs Albanien mot Kroatien.