Billborn: "Tungt att förlora på det sättet"

Martin Hardenberger/TT

Publicerad 2021-04-10

Hammarbys Abdul Khalili kvitterade med ett drömmål – men Hammarby blev ändå utan poäng i premiären borta mot Malmö FF.

Hammarby kom till den allsvenska premiären efter att ha brottats med coronasmitta i laget. Lägg därtill två rysarmatcher i Svenska Cupen.

Kanske tog de gångna veckorna ut sin rätt när man föll på tilläggstid mot Malmö FF med 2–3.

– Klart att det är tungt att förlora på det sättet som vi gör, säger tränaren Stefan Billborn.

Efter att ha kämpat med corona i laget lyckades Hammarby förra veckan tack vare uddamålssegrar två gånger om ta sig till final i Svenska cupen.

I den allsvenska premiären i Malmö stod sig 2–2 in i matchminut 90. Då avgjorde hemmalagets Jonas Knudsen med en riktig drömträff.

– Klart att våra spelare inte har så mycket energi i benen som vi hade haft om vi inte gått igenom det här. Vi hade varit betjänta av mer pigga ben. Jag tycker vi visar stor moral och krigar, men klart att vi inte orkar löpa så mycket i djupled eller pressa så mycket som vi vill göra, säger Billborn.

"Inte bra på gräs"

Förlusten innebär att Hammarby inte vunnit en allsvensk match i Malmö sedan 2008.

– Vi har av tradition inte varit så bra på gräs. Den spelaren som har bollen blir lätt stillastående eftersom bollen inte rullar. Rörelsen i laget blir då också mycket stillastående och vi står ovanpå varandra, fortsätter tränaren.

Nyförvärvet Astrit Selmani gjorde sin första allsvenska match för Hammarby. Han oroas inte över Malmös psykologiska övertag.

– Klart det är surt. Man vill ha krysset med sig, inte minst när det tickar upp på 90 minuter. Men jag kan inte bry mig mindre vem vi möter. Jag bryr mig inte om statistik utan i slutändan så handlar det om fotboll. Jag går ut för att vinna och bryr mig inte om vem som står på andra sidan.

"Blev irriterade"

Selmani vann den allsvenska poängligan i fjol. Men denna gång var det Gustav Ludwigson och Abdul Khalili som svarade för målen.

Khalilis 2–2 mål var en riktig frisparksstrut, skruvad upp i målvaktens högra kryss.

Efteråt hyschade han mot den lilla publik som fanns i stadions loger.

– Det var lite känslor. Det saknas ofta i dagens fotboll. Deras hemmafans skrek från logerna och när jag hyschade är det klart de blev irriterade, säger han.