Effektivt Färjestad mot semi

Publicerad:

Gävle. Rickard Wallin sköt Färjestad ett steg närmare semifinal. I näst sista matchminuten satte han 2-1 för Färjestad borta mot Brynäs. Färjestad har nu 3-1 i matcher och nästa match på hemmais.

Det var irriterat redan från första nedsläpp, tacklingarna, smågruffen och de ständiga diskussionerna var mer frekventa än det organiserade spelet, det var en typisk slutspelsmatch.

Brynäs kom till spel med elva spelare födda 1990 eller senare på grund av alla skador men de juniorer som fick chansen stod upp mycket bra. Den ungdomliga entusiasmen vägde inte riktigt upp det Brynäs tappat i rutin och kunnande, vilket mest märktes i numerära överläge.

Brynäs fick jobba i uppförsbacke efter Per Åslunds tidiga ledningsmål. Men Brynäs gav sig inte, jobbade och slet i varje byte. Det gav också utdelning till slut när förre Färjestadsspelaren Eero Someruori kvitterade i sista perioden precis när Färjestad klarat en utvisning.

Färjestad fick ändå sista ordet. Hemmalaget kom fel i ett byte och Rickard Wallin kom helt ren mot Thomas Greiss i hemmamålet. Den chansen missade inte Wallin, han satte pucken säkert.

TT

Publicerad: