Positiva OS-signaler från KHL

TT-SPORT

Ishockey. Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson tror att KHL släpper sina spelare till OS. Detta efter ett möte med den Rysslandsbaserade ligan i Moskva.

– Jag tror att Ryssland kommer till spel och att KHL släpper spelarna, säger han.

Tidigare har såväl Rysslands president Vladimir Putin som landets olympiska kommitté sagt att det inte blir någon rysk OS-bojkott, trots att landet måste tävla under neutral flagg i OS i Sydkorea i februari.

KHL har däremot lagt ut dimridåer. Ligan gick i onsdags ut med ett pressmeddelande att de skulle delta och släppa alla sina spelare, men drog sedan tillbaka det med beskedet att man skulle avvakta hur många ryska idrottare som i slutändan stängs av från OS. Ett besked som ledde till spekulationer.

Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson och vice ordförande Peter Forsberg har under Channel One Cup träffat KHL-ledningen med ordföranden Dmitrij Tjernysjenko i spetsen.

– Vi förde en längre diskussion och de gav sin syn på saken. Det här är ju förtroliga samtal, men jag kan säga att vi är minst lika förhoppningsfulla som innan att det ryska laget kommer till spel, att KHL släpper spelarna och att vi får riktigt bra sportsliga förutsättningar, säger Anders Larsson.

Ett OS utan Ryssland och KHL skulle göra herrhockeyn, som redan drabbats av NHL-avhopp, till något av en C-turnering. Sverige har tolv KHL-spelare i sin trupp i Channel One Cup.

Moskva, TT:s utsände