Hansson till final på 50 meter bröst

TT-SPORT

Simning. Sophie Hansson är klar för final på 50 meter bröstsim i kortbane-EM i Köpenhamn.

I semifinalen satte hon återigen ett personligt rekord och gick för första gången under 30 sekunder (29,85).

Sophie Hansson hade fjärde bästa tid i försöken med det svenska juniorrekordet 30,08. Den noteringen krossade hon i semifinalen i kortbane-EM i Royal Arena i Köpenhamn. Hansson vann sin semifinal med tiden 29,85. Endast Ruta Meilutyte, Litauen, var snabbare (29,72).

Klara för final är även Victor Johansson och Adam Paulsson på 400 meter frisim. Johansson imponerade extra mycket genom att med 3.40,20 radera Anders Holmertz svenska rekord från 1990 (3.40,81).

– Det är helt underbart. Shit, min första EM-final och att få slå det svenska rekordet, säger Victor Johansson till SVT.

Hans tid var tredje snabbast i försöken och i finalen får han sällskap av Adam Paulsson, som tog den åttonde och sista finalplatsen med 3.42,93.

På 100 meter ryggsim är både Michelle Coleman (åtta i försöken) och Hanna Rosvall (15:e) i semifinal.

– Ganska dåligt lopp, dåligt tajmade vändningar, dålig målgång. Det var segt, men skönt att vara i gång, sade Michelle Coleman.

Sverige är också vidare till final i lagkappen 4x50 meter frisim. Laget - Björn Seeliger, Christoffer Carlsen, Melker Selin och Jonathan Kling - hade sjunde bästa tid.

Köpenhamn, TT:s utsände