Signell nyfiken på fortsättning

TT-SPORT

Handboll. Förbundskapten Henrik Signells kontrakt går ut till sommaren. VM-framgången, medaljmissen till trots, torde öppna för en förlängning i handbollslandslaget.

Något som han själv verkar intresserad av.

– Det är klart att man är nyfiken på att se vart vi är på väg, säger han.

Handbolls-VM började och slutade med svenska förluster. Däremellan lades grunden till svensk damhandbolls största framgång i VM-historien.

Det är svårt att säga om fjärdeplatsen var en tillfällig blågul formtopp eller början på en period där Sverige etablerar sig i världstoppen. En som är intresserad av att ta reda på svaret är Henrik Signell.

Men förbundskaptenen kontrakt går ut till sommaren.

– Jo, men det är ju väldigt roligt nu, och man känner att vi har någonting på gång. Men samtidigt är jag inte ensam om att bestämma det. Jag har en klubb där hemma och dubbelarbetar, och känner att det inte alltid är optimalt för någon av parterna, säger Henrik Signell.

OS 2020

Han kombinerar landslagsjobbet med att vara huvudtränare för Sävehofs damer (kontrakt över säsongen 2019). Aftonbladet skriver dock att tudelningen snart kan vara ett minne blott för 41-åringen, som enligt tidningen kommer att erbjudas en heltidsanställning som förbundskapten över OS 2020 i Tokyo samtidigt som han då väntas lämna jobbet i Sävehof.

Själv säger han ingenting om uppgifterna, mer än att han inom kort ska sätta sig ned med förbundet för att diskutera.

– Vi får se vad förbundet säger och vill. Och sedan får jag ta ställning till det i form av det som erbjuds. Det är också det med Sävehof, att få ihop helheten där, vad det finns för förutsättningar och alternativ.

"Jävligt stolt"

Den oväntade fjärdeplatsen - få trodde att Sverige skulle nå VM-semifinal i Tyskland - lär hur som helst vara till Signells fördel i förhandlingarna om en fortsättning.

– Det är klart att vi är jättebesvikna över att inte få det här kvittot, förutom en historisk fjärdeplats då, på att vi har gjort det riktigt bra. Men prestationen i sig är jag jävligt stolt över.

– Jag känner ju att vi har en positiv utvecklingskurva, och vi är på väg mot någonting roligt, positivt och bra.

Hamburg, TT:s utsände