TT-Sport

Tornéus tog EM-brons

TT-SPORT

Helsingfors. Michel Tornéus fick äntligen till både kval och final på ett stort mästerskap. Svensken slog till med ett mäktigt längdhopp direkt i första omgången, hans 8,17 räckte till att ta EM-bronset i Helsingfors.

8,17 var dessutom bara två centimeter från hans personbästa, tre centimeter från OS-kvalgränsen och fyra centimeter från svenska rekordet.

Guldet gick till tysken Sebastian Bayer, som efter två inledande övertramp kom i gång och till slut hoppade 8,34 som bäst. Spanjoren Luis Felipe Méliz tog silver på 8,21.

– Såklart är jag jättenöjd. Efter det första hoppet trodde jag faktiskt på guld, säger Michel Torneus till SVT.

Längdhopparen som tog EM-brons säger att han slarvade med drickandet under tävlingen och det gjorde han fick krampkänning. Något som visade sig i det femte hoppet som han avbröt.

– Synd att jag inte kunde göra sista på grund av vaden. Inför sista omgången var jag så nervös, säger Torneus som avstod det sista hoppet.

Han hade ett fantastiskt långt andra hopp, dock med ett rejält övertramp. Torneus själv var imponerad av det hoppet när han fick se TV-bilder. Och vad gäller känslorna var det bara ett läge efter bronset på 8,17:

– Fan vad glad jag är!

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport