TT-Sport

Pistorius OS-klar och historisk

TT-SPORT

Johannesburg. Den sydafrikanske sprintern Oscar Pistorius är klar för OS. Pistorius, även kallad "Blade Runner", blir därmed den första idrottaren med båda underbenen amputerade som deltar i ett olympiskt spel.

Oscar Pistorius springer med hjälp av två benproteser och kommer att delta i 400 meter individuellt samt ingå i Sydafrikas stafettlag på 4x400 meter i OS.

"I dag är en av de största dagarna i mitt liv. Att få representera Sydafrika i OS i London på 400 meter och 4x400 meter är en stor ära och jag är så tacksam över att år av hårt arbete har lönat sig", säger 25-årige Pistorius i ett pressmeddelande.

Anmärkningsvärt är att Pistorius i förra veckan slutade tvåa på de afrikanska mästerskapen, vilket inte räckte till en OS-biljett. Men i och med att han blev uttagen till stafettlaget fick han också en plats i den individuella tävlingen.

"Jag har ett fenomenalt lag bakom mig som har hjälpt mig hit. Tillsammans med dem ska jag göra allt jag kan för att vi ska ta oss till final", säger han om förväntningarna inför stafetten.

Oscar Pistorius var med i Sydafrikas stafettlag som tog VM-silver i fjol. Han kommer även att delta i Paralympics, handikapp-OS, senare i sommar.

TT-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport