TT-Sport

Barcelona förlorade efter elva raka

TT-SPORT

Fotboll. Barcelona förlorade oväntat mot Málaga.

Nu har Real Madrid chansen att rycka ytterligare i tabellen.

Juanmi gav Málaga ledningen med 1-0 redan i den sjunde minuten, efter att Barcelona visat upp en slarvig fotboll i försvarsspelet. Högerbacken Dani Alves var alldeles för nonchalant när han helt misslyckades med en volleypassning hem till egen målvakt. Juanmi fångade upp bollen, rundade hemmamålvakten Claudio Bravo med ett par rappa steg och rullade enkelt in den i mål. Hemmalaget kämpade stenhårt för att nå en kvittering, men ett starkt Málaga höll undan och tog därmed en meriterande seger. Inför matchen hade Barcelona en svit på elva raka vinster, som nu bröts.

– De gjorde målet och stängde matchen efter det. De lät oss rulla runt bollen på kanterna och vi försökte verkligen, men den där avgörande bollen kom inte. Vi skapade för få helgjutna lägen, säger mittfältaren Sergio Busquets.

Tränaren Luis Enrique är orolig.

– Vi är vana vid den här typen av matcher. Jag önskar att det var ett enskilt bakslag, men det här börjar bli en vana för oss. Motståndarna stänger igen och vi kan inte komma igenom, säger han.

I morgon möter Real Madrid, som redan är en poäng före Barcelona i La Liga, Elche på bortaplan. Då har serieledaren chansen att rycka ytterligare i tabellen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport