TT-Sport

Skadorna knäckte Djurgården

TT-SPORT

Ishockey. En redan lång frånvarolista blev ännu längre - då orkade inte Djurgården längre.

2-0 blev 2-3 mot Färjestad i SHL-ishockeyn och nykomlingen är fortsatt indraget i bottenstriden.

– Någonstans går gränsen för hur mycket folk vi kan ha borta, sade tränaren Hans Särkijärvi.

Mikael Samuelsson, Michael Holmqvist, Alexander Fällström, Marcus Nilson och David Rundqvist var fem av spelarna som saknades inför klassikermötet med Färjestad hemma på Hovet.

Som om inte det vore nog insjuknade poängkungen och nyblivne landslagsmannen Marcus Sörensen med bara timmar kvar till nedsläpp och lämnade återbud. Med sju forwards borta och juniorlaget på match i Örebro tvingades backen Alexander Deilert byta position.

Tidigt 1-0

Trots det ledde Djurgården med 2-0 efter den första perioden. Steve Saviano gjorde 1-0 efter 44 sekunder och Robin Álvarez ökade på i slutet. Men däremellan blev hemmalaget av med ännu en spelare när Henrik Eriksson gick omkull och rammade målet med huvudet före.

Kanske blev det en skada för mycket.

– Vi orkar inte fullfölja matchen. Det är faktiskt det som det handlar om i dag. Det är klart att någonstans går gränsen för hur mycket folk vi kan ha borta, sade tränaren Hans Särkijärvi.

– De som kommer in gör ett fantastiskt jobb, men man måste ha en del skicklighet för att vinna matcher.

Han visste knappt om han skulle skratta eller gråta åt situationen.

– Jag kan knappt vilka som är borta, det är så många, sade han.

I andra perioden reducerade Färjestad när Joakim Hillding rakade in en retur. Det blev rejält upprört i mitten av perioden när samme Hillding gick i däck efter att ha fått Markus Nordlunds bakdel i huvudet. 2+10 minuter för Nordlund - Hillding utgick med befarad hjärnskakning.

Fjärde raka hemmaförlusten

Färjestad pressade på, men fick vänta på utdelningen till början av den tredje perioden. Färjestads poängbäste Milan Gulas tog hand om en retur och fick upp pucken i nättaket. Efter 13.26 visade Gulas sin klass på nytt när han snärtade upp pucken i krysset.

– Sista 40 minuterna steppade vi upp det ordentligt, sade Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Djurgården tog timeout, plockade ut Mikael Tellqvist och Damien Fleury var nära att kvittera i slutsekunderna. Men hemmalaget kunde inte undvika att lämna Hovets is med noll poäng för fjärde matchen i rad. Djurgården har dock fortfarande sju poäng till godo på Leksand under kvalseriestrecket.

Hans Särkijärvi hoppades att skade- och sjukdomsläget "borde börja rätta till sig under nästa vecka".

Färjestad är via tredje raka trepoängaren bara en poäng från en direktplats till slutspelet.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport