TT-Sport

Hård motvind väntar världsomseglarna

TT-SPORT

Segling. Med 5 264 sjömil framför sig till Auckland lämnade armadan i Ocean Race Sanya i Kina i morse. Först någon gång mellan den 27 februari och den 3 mars beräknas första båt hala seglen i målhamnen på Nya Zeeland.

Två svenskar är med på färden.

Martin Strömberg är vaktkapten på kinesiska Dongfeng, som leder världsomseglingen och som vann hamnloppet i Sanya.

– Vi har jobbat hårt och fokuserat med det här laget i tolv månader och uppenbarligen är vi inne på rätt spår. Det är fantastiskt för alla kineser i laget att få vinna på hemmaplan och det vill även lyckas göra i Frankrike och hemma i Göteborg, säger han till arrangörens hemsida.

– Det kommer bli en brutal inledning när vi kryssar ut mot Filippinerna, säger han om de tuffa seglingar i hård motvind som väntar.

På Team SCA gör Anna-Lena Elled sin första etapp som lagets reporter. Det är hennes jobb att hålla resten av världen uppdaterad om vad som händer under resans gång.

Svenskbåtens skeppare Sam Davies var nöjd med lagets förberedelser inför den fartfyllda etappen.

– Inför tävlingen tränade vi under 18 månader på Lanzarote i över 25 knops vind varje dag. Förhoppningsvis får vi nytta av det nu samtidigt som vi håller koll på varandra och håller ihop båten i ett stycke, säger han.

Ocean Race avgörs i nio etapper och den sista delsträckan avslutas med målgång i Göteborg i juni.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport