Schweiz avgjorde i slutsekunderna

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Läget i grupp E - den på förhand kanske mest ovissa i VM - klarnade en aning sedan Schweiz besegrat Ecuador med 2-1 efter mål av Haris Seferovic på matchens sista spark.

Schweiz tog sig enkelt till VM efter seger i en av Europakvalets svagaste grupper, men kvalfacit med sju segrar och tre oavgjorda på tio matcher har räckt till en sjätteplats på Fifas världsrankning. Laget släppte in blott sex mål, men åstadkom samtidigt bara 17 framåt.

Att laget inte är vidare vasst framåt var tydligt i matchen mot Ecuador, som tog ledningen genom Mexiko-proffset Enner Valencia som nickade in 1-0 i 22:a minuten efter en frispark.

Schweiz skapade halvchanser och hörnor i mängder. På den åttonde hörnan kom till slut utdelningen. Då nickade anfallaren Admir Mehmedi, som ersatte Valentin Stocker i halvtid, in kvitteringen två minuter in i den andra halvleken.

Utjämningen gav Schweiz energi och Xherdan Shaqiri var nära att ge laget ledningen i 72:a minuten - men sköt i burgaveln.

Fyra minuter före full tid var Ecuador nära 2-1 när Michael Arroyos frispark styrdes i den schweiziska muren - men Diego Benaglio i det schweiziska målet visade prov på snabba reflexer.

Och två och en halv minut in på tilläggstid kontrade schweizarna och med schweizarnas sista spark slog Haris Seferovic in segermålet.

TT

Publicerad: