TT-Sport

Reichelt etta i dramatisk super-G

TT-SPORT

Alpint. Bode Miller kraschade och fick ett djupt skärsår. Kjetil Jansrud körde rakt igenom en port och var nära att dra armen ur led.

I blev österrikaren Hannes Reichelt den stora vinnaren i den dramatiska VM-super-G:n.

Allt var upplagt för ett norskt guld. Kjetil Jansrud var den stora förhandsfavoriten inför tävlingen i Beaver Creek, efter en enormt jämn och stark fartvinter.

Men redan efter några sekunder valde norrmannen en lite för aggressiv linje och plöjde rakt igenom en port med överkroppen.

Mycket talar för att guldmedaljen försvann där.

– Jag märkte att armen domnade och jag tappade rytmen. Men jag hade inte så mycket smärtor på vägen ner. Det hade jag inte tid att tänka på, berättade han efteråt.

Inte allvarligt skadad

I det läget var Jansrud trea. Men när kanadensiska överraskningen Dustin Cook från startnummer 28 klämde sig in på silverplats mellan Hannes Reichelt och fransmannen Adrien Theaux, rök även bronset för den norske förhandsfavoriten.

För Reichelt, som vann även världscuptävlingen i Beaver Creek i december, blev det en skön revansch efter det att han missade OS på grund av skada. Marginelerna var dock små - det skiljde elva hundradelar till Cook och 24 till Theaux.

Kjetil Jansrud, ytterligare tre hundradelar efter, stod framåtböjd med stora smärtor och vänsterarmen hängande vid sidan direkt efter målgång. Senare kom dock positiva besked, axelskadan är inte så allvarlig att den kommer att hålla honom borta från störtloppet på lördag.

– Hur mycket tid jag tappade är omöjligt att säga. Det är självklart surt att sluta fyra, sade norrmannen, omringad av journalister när han var på väg mot först dopningskontroll och till sjukhus för undersökning.

Svindal sexa

Även Bode Miller fick uppsöka sjukhus efter tävlingen. Den amerikanske veteranen hade ett starkt åk på gång, men fastnade i en port, vreds runt i luften och kraschade hårt i pisten. I fallet landade han illa på en av skidorna och skar upp ett djupt sår i ena vaden.

Aksel Lund Svindal, som liksom Miller gjorde sin första tävling för säsongen, slutade på sjätte plats.

– Jag var glad att jag ledde när jag kom i mål. Men jag gjorde för många svängar som inte var VM-mässiga för att det skulle räcka, säger norrmannen.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport