TT-Sport

Rangers vann - utan Lundqvist

TT-SPORT

Stockholm. Trots att Henrik Lundqvist missade matchen vann New York Rangers i NHL-ishockeyn natten till söndagen, när Arizona besegrades med 5-1 på borta-is.

Cam Talbot ersatte Lundqvist, som träffades av en puck på halsen tidigare i månaden, för sjätte matchen i rad och gjorde det bra mot Arizona. Han räddade 34 skott.

Matchen var helt jämn, 1-1, inför den tredje perioden. Oliver-Ekman Larsson spelade fram till hemmalagets mål. Men i slutakten fick Rangers ordentlig fart på målskyttet.

Rick Nash visade vägen efter en dryg minut när han sköt ett hårt välriktat handledsskott och gjorde sitt 35:e mål för säsongen. Superstjärnan är ruskigt het för tillfället och har gjort sju mål på de åtta senaste matcherna. Kevin Hayes, Marc Staal och Lee Stempniak fyllde på med puckar som hittade in bakom Arizonakeepern Mike Smith. 5-1 till gästerna, som därmed tog viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.

Segern var Rangers tredje raka och coachen Alain Vigneault nådde milstolpen 500 vinstmatcher i NHL, en notering som tidigare har nåtts av 20 tränare före honom.

Henrik Lundqvist väntas inte vara tillbaka i spel förrän någon gång i mars, tur för Rangers att laget kan vinna matcher även utan sin svenske målvaktsstjärna.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport