TT-Sport

Sörjande Gervinho ska skjuta Roma ur krisen

TT-SPORT

Fotboll. Från afrikansk guldglädje till sorg i familjen.

Nu ska den tragedityngde ivorianen Gervinho skjuta Roma ur krisen i Europa League-sextondelsfinalen med Feyenoord.

Den tidigare så unisont hyllade tränaren Rudi García har haft väldiga bekymmer med sitt Romas produktivitet under 2015. Laget har inte vunnit på fem hemmamatcher i ligan och tappar mark på serieledande Juventus. Mycket av problematiken kan härledas till att lagets starkast lysande anfallsstjärna varit iväg på Afrikanska mästerskapen. Där blev det till slut guld för Gervinho och hans Elfenbenskusten, efter en dramatisk straffläggning i finalen mot Ghana.

Men strax därpå drabbades den guldfirande Gervinho av ett tungt bakslag då han, enligt italienska Corriere Dello Sport, fick beskedet att en familjemedlem gått bort.

"Å min familjs vägnar vill jag säga tack för alla stödjande hälsningar", skrev Gervinho på sitt Twitterkonto förra torsdagen.

Anfallaren stannade några extra dagar men var, tillsammans med landsmannen och nyförvärvet Seydou Doumbia, tillbaka i Romas startelva i söndagens hemmamatch mot Parma.

Matchen mot jumbon slutade - trots de afrikanska mästartillskotten - mållöst och Rudi Garcías formsvaga mannar buades också ut av de egna supportrarna. Nu ska krisande Roma ut i Europa Leagues sextondelsfinal mot Feyenoord.

– Vi är skyldiga våra supportrar en bra prestation. Spelarna och jag är de första som vill vinna, säger Rudi García på presskonferensen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport