Woods svajade i comebacken

TT-SPORT

Golf. Tiger Woods hade inte tävlat på nära 16 månader. Det märktes.

Första rundan i comebacken i Bahamas blev en berg- och dalbanefärd mot en bottenplacering.

Det gick bättre för Henrik Stenson.

Till vänster i ruffen. Där började det senaste i raden av Tiger Woods comebackförsök.

Woods kom till inbjudningstävlingen på exklusiva Albany golfklubb i Bahamas som nummer 898 på världsrankningen, efter 466 dagar utan tävlingsspel.

Förutom det första utslaget började det riktigt bra för den 14-faldige majorsegraren som plågats av skador de senaste åren. Den 40-årige amerikanen gjorde birdie på hål tre, sex, sju och åtta och var fyra slag under banans par.

Slog i vattnet

Sedan gick det trögare. Den första plumpen kom på nionde hålet, ett par fem. Det blev bogey där och på elvan, också det ett par fem-hål. På det 16:e gjorde Woods en dubbelbogey och på det avslutande hålet slog han utslaget i vattnet.

Tiger avrundade med att knappt missa en bogeyputt och landade på ett över par, vilket innebär att han är näst sist i det 18 spelare stora fältet.

– Det kunde ha blivit något riktigt bra i dag men så slog jag bollen i några buskar och i vatten. Jag fick slå några knepiga slag och det gick åt fel håll. Det känns ändå ganska bra och jag kom snabbt in i tävlingskänslan, sade Woods i C Mores sändning.

Han var nöjd med hur kroppen, och särskilt ryggen, klarade av påfrestningarna.

Stenson stabil

Henrik Stenson, nykorad totalsegrare på Europatouren, spelade stabilt. Den svenske världsfyran gjorde sex birdies och en bogey för fem under par, vilket gav en delad fjärdeplats efter första rundan.

Amerikanen JB Holmes leder tävlingen på åtta under par och följs närmast i resultatlistan av hysteriskt formstarke japanen Hideki Matsuyama, med tre segrar och en andraplats på sina fyra senaste tävlingar. Matsuyama är ett slag efter Holmes och ett före Dustin Johnson, USA.

TT