God dansstämning i det svenska laget

TT-SPORT

Skidor. Stämningen i det svenska längdlandslaget är på topp efter en säsongsinledning med fina resultat.

Vem som äger dansgolvet i lagets husbil?

– Hanna (Falk) är ju twerkaren nummer ett, säger Stina Nilsson.

I världscuppremiären i Ruka blev det en seger på damsidan och en andraplats på herrsidan. Framgångarna har följts upp i Lillehammer.

Hanna Falk fixade en pallplats i sprint, medan herrarna har skrapat ihop hela fyra topp tre-placeringar på två dagar.

– Stämningen är verkligen bra i hela laget. Det är jättehärigt go, vi satt och kollade på Calle och Marcus innan och man blev väldigt taggad, säger Hanna Falk efter damernas 5 kilometer fristil.

Firade med tårta

I fristilsloppet hade damerna inte samma framgång som herrarna. Bästa svenska på blev Ida Ingemarsdotter på tolfteplats. Men stämningen är ändå god.

– I går (efter sprinten) firade vi faktiskt lite med hela vallateamet och så där. Vi fick tårta, säger Hanna Falk, som också berättar om att dans brukar stå på schemat under tävlingar.

Innan träningen i torsdags kunde man se genom fönstret hur svenskor i vita landslagsdräkter dansade i lagets husbil.

– Haha, det brukar bli lite dans. Även i sprinten mellan prolog och kvartsfinalerna, säger Falk, och skickar en passning till Stina Nilsson:

– Stina brukar ju försöka twerka, ni får fråga henne hur det går.

Ingemarsdotter smygdansaren

Stina Nilsson, som brukar agera dj i laget, kontrar:

– Va? Sa hon det? Hanna är ju twerkaren nummer ett, säger Nilsson.

– Det är alltid jag som får bestämma musik så det är bra. Jag kör en liten mix av julmusik, lite bra dunkmusik och så. Det är bra att jag får styra.

Ida Ingemarsdotter säger att hon lämnar över just twerkandet till de andra, och flaggar för att Jennie Öberg är vass på dansgolvet.

– Jag är väl den där smygdansaren, som de andra brukar vända sig om och bara gapa när jag väl sätter igång. Men vi har en väldigt bra stämning och har jobbat just myckets på kulturen i laget, just det här att man ska pusha och hjälpa varandra oavsett hur det har gått, säger Ingemarsdotter.

TT:s utsända, Lillehammer