TT-Sport

Tung förlust för Mora

TT-SPORT

Stockholm. Mora förlorade överraskande den viktiga hemmamatchen mot Troja/Ljungby 3-5 i hockeyallsvenskan. Mora ligger visserligen kvar som trea på 74 poäng och har en plats i kvalserien men Almtuna har också 74 efter seger med 3-2 hemma mot Nybro. Bakom lurar Västerås på 73 poäng.

– Vi får skylla oss själva. Vi slarvar med passningsspelet. Man måste ha hjärnan med men den lämnade vi tyvärr kvar i omklädningsrummet, sade Moras besvikne tränare Harald Lückner till TV4.

För Troja/Ljungby var det en ny viktig trepoängare i jakten på en plats i playoff till kvalserien. I fredags vann smålänningarna borta mot Björklöven och har nu avancerat upp till sjunde plats.

– Vi förtjänade att vinna, tycker jag. Vi tappade lite i andra perioden då Mora kunde komma tre mot en ett par gånger men Petter (Sandström) var väldigt bra i mål, sade tränaren Martin Karlsson.

Mora tog ledningen med 3-1 5.48 in i den andra perioden genom Stefan Mann och då syntes segern vara klar. Men Troja kom tillbaka och gjorde ett par snygga mål fram till ledning 4-3 inför den tredje perioden. Mora tryckte på för en kvittering och tog ut målvakten i slutet men då lyckades Olof Mårs få tag på pucken i mittzonen och slå in avgörande 5-3.

Almtuna var illa ute hemma mot Nybro efter underläge 1-2 inför slutperioden. Men då klev Johan Berggren fram och räddade tre poäng genom två mål. Segermålet kom endast 1.30 före slutet då Berggren styrde in ett skott från Julius Larsson i powerplay.

Västerås ligger också bra till för en plats i kvalserien efter 9-1 hemma mot Sundsvall. VSK ligger bara en pinne bakom Mora och Almtuna men har ett något enklare program kvar. Peter Öberg tvåmålsskyt i ett överlägset hemmalag.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport