TT-Sport

Berglund vägrar ge upp

TT-SPORT

Karlstad. 0-2-underläge i finalserien, och bortamatch i Skellefteå på lördag.

Läget är kärvt för Färjestad.

– Vi ska upp och kriga till oss en seger där, sade Christian Berglund.

Färjestads veteranforward vägrar ge upp.

Trots det tuffa läget.

– Vi är jäkligt revanschsugna, det kändes direkt i omklädningsrummet efteråt. Vi har vunnit där förut i år, sade Berglund.

Han försökte hitta ljusglimtar trots att 2-6 är svårt att snacka bort.

– Vi gör det absolut bättre i de två första perioderna än i första matchen där uppe. Första perioden är hyfsad, även om de kontrollerar oss. Sedan i andra gör vi en kanonperiod och där tycker jag vi är bättre än dem. Men det gäller att vi straffar dem när målchanserna dyker upp. De sätter dit sina när de får heta lägen, sade Berglund som bröt sin måltorka i slutspelet när han kvitterade till 1-1.

Då var Färjestad på gång. I stället gjorde Pierre-Edouard Bellemare 2-1 och sedan avgjorde Jimmie Ericsson på ett skott från mittzon i början av tredje perioden.

– Det är en tavla, inget mer med det, det är sånt som inte får hända. Tyvärr händer det i dag. En sån dag som ingenting stämmer för min del, tyvärr. Ibland har man matcher där allting stämmer och i dag var det helt tvärtom, sade målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel, som blev utbytt efter Skellefteås femte mål, till expressen.se.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport