Grishuvuden på AIK-ledares bil

Stockholm. Efter att AIK i veckan förlorade sin plats i hockeyns högsta liga SHL har klubbens tränare och sportchef fått ta emot hot, uppger expressen.se.

De två ska bland annat ha fått grishuvuden placerade på sina bilar under natten till lördag och tidigare i veckan ska ha någon ha klottrat "Vi glömmer aldrig! Förrädare" på klubbens träningsanläggning.

Polisen i Västerort bekräftar för TT att de skrivit en anmälan om olaga hot gällande ett grishuvud som placerats på sportchefens bil.

– Jag kan bekräfta att det har hänt. I alla fall i ett fall, säger Petter Rydwik, biträdande stationsbefäl vid Västerortspolisen.

AIK Ishockey skriver om hoten på sin hemsida och vd Thomas Johansson och ordförande Odd Swarting vädjar där till "alla goda krafter" inom AIK att stå upp bakom klubben.

"Vi tog emot uppgiften om att hot framförts till två medarbetare i AIK Ishockey med bestörtning. Självklart är det att gå över alla rimliga gränser."

De skriver också att de självklart är besvikna över lagets resultat och hade önskat ett annat utfall.

"Men att hota två av våra medarbetare och deras familjer är horribelt. Som medlemmar i Sveriges största förening kan vi aldrig acceptera en sådan handling där alla demokratiska principer sätts ur spel."

TT

Publisert: