TT-Sport

Bäckström närmare ishockey-VM

TT-SPORT

Stockholm. Washington föll med 1-2 borta mot New Jersey i NHL-ishockeyn natten till lördag. Förlusten innebär att laget har fyra poäng upp till slutspelsstrecket - och att Nicklas Bäckström och Marcus Johansson kom närmare spel i VM.

Skytteligaledaren Alexander Ovetjkin gjorde sitt 49:e mål för säsongen när han framspelad av Nicklas Bäckström gav Washington ledningen med 1-0 i den första perioden. Hemmalaget kvitterade i mittperioden och knappt fem minuter före slutsignalen sköt Ryan Carter 2-1.

Nicklas Bäckström, dopningsavstängd i OS-finalen i Sotji i februari, har tidigare uttalat att VM-spel kan bli aktuellt om Washington missar slutspelet. Bäckströms lagkamrat Marcus Johansson, också uttagen i Tre Kronors OS-lag, är också aktuell för VM.

Förbundskapten Pär Mårts var på plats, men pratade inte med svenskarna om VM. Washington har fyra poäng upp till slutspelsstrecket och bara fem matcher kvar att spela.

– Vi träffade Nicklas och Marcus som hastigast efteråt och de var väldigt lågmälda, det var en förlust som tog hårt, sade Mårts till Aftonbladet.

– Men intrycket är att både "Bäckis" och Marcus gärna kommer om de kan, sade Mårts.

En annan VM-aktuell svensk, Patric Hörnqvist, gjorde tre poäng (1+2) när hans Nashville vann borta mot Anaheim med 5-2.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport