Årsbästa av Bengtsson – som rev på rekordhöjd

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Angelica Bengtsson tog ännu ett SM-guld på lördagen. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Angelica Bengtsson tog ännu ett SM-guld på lördagen. Arkivbild.

Angelica Bengtsson vann SM-guld i stavhopp på nytt årsbästa – 4,74 meter.

Men när ribban åkte upp på 4,82, som skulle ha inneburit svenskt rekord, rev småländskan.

Det är hemmaplan för Angelica Bengtsson när inomhus-SM den här helgen avgörs i Växjö. Bengtsson hade ingen riktig utmanare om guldet – Michaela Meijer stannade på 4,38 – och i stället blev det en kamp mellan 26-åringen och stavhoppsribban.

Segerresultatet 4,74 innebar en centimeterputsning av Bengtssons årsbästa, som hon satte i franska Liévin tidigare i veckan. Hennes ett år gamla svenska rekord (4,81) får dock leva åtminstone ett tag till.

I herrarnas kulstötning tog Wictor Petersson en övertygande seger. 21-åringens segerstöt mätte 20,89 meter, vilket inte bara var personbästa med 19 centimeter utan också innebar en andraplats genom tiderna på Sverigelistan inomhus. Bara Sören Tallhem (21,24) har stött längre.

– Jag hoppas att 20,50–70 ska kunna bli en basnivå, men annars har jag inga resultatmål så. 21,10 är OS-kvalet och det vill jag i och för sig gärna göra men annars handlar det mest om att få tävla på, säger Petersson till Aftonbladet.

På herrarnas 3 000 meter visade tidigare skadedrabbade Andreas Almgren fin form när han satte nytt svenskt rekord: 7.48,34. Kalle Berglund blev tvåa och var slagen med drygt nio sekunder.

I herrarnas höjdfinal fick supertalangen Melwin Lycke Holm nöja sig med ett SM-silver. 15-åringen från Kils AIK stannade på 2,10 meter, vilket var två centimeter lägre än Emil Uhlin, Falu IK.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN