Allsvenska spelschemat "klart i dag eller i morgon"

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Svenska mästarna i Djurgården inleder mot Sirius i allsvenskan. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Svenska mästarna i Djurgården inleder mot Sirius i allsvenskan. Arkivbild.

Herrarnas fotbollsallsvenska inleds den 14 juni.

Snart spikas detaljerna kring de tre första omgångarna.

– Det blir klart i dag eller i morgon, säger Ola Rydén, ligaansvarig på Svensk elitfotboll (Sef).

Ett förslag på exakta speldatum och avsparkstider har gått ut till klubbarna, som har möjlighet att komma med synpunkter innan Svenska fotbollförbundet till slut spikar schemat under måndagen eller tisdagen.

I Spanien sker coronaomstarten i La liga helt utan matchkrockar i den första omgången, men så lär det inte bli i Sverige.

– Vi tänker att det kommer vara några matcher som spelas samtidigt, vi kommer ha de avsparkstider som vi har tänkt oss sedan tidigare, säger Ola Rydén.

I de tre första omgångarna – de enda där det är klart vilka lag som möts – har hänsyn tagits för att minska lagens restider till bortamatcherna. Nykomlingen Varberg möter till exempel Helsingborg, Göteborg och Malmö i sina första matcher, medan AIK ställs mot Örebro, Norrköping och Hammarby.

Senare den här veckan väntas det också bli klart vilka lag som möts i omgångarna 4–6. Besked om hur resterande spelprogrammet ser ut och hur det blir med avgörandet av svenska cupen dröjer till efter nästa möte i Uefas exekutivkommitté, den 17 juni. Mötet ger förhoppningsvis klarhet i hur det europeiska cupspelet kommer att påverka spelschemat i Sverige.

Publicerad: