TT-Sport

Stjärnan: Kontakt med Peng Shuai är målet

Av: 

TT

Viktoryja Azaranka.
Viktoryja Azaranka.

TT-SPORT

Situationen kring Peng Shuai har ännu inte klarnat.

WTA försöker fortfarande få kontakt med kinesiskan, enligt tennisstjärnan Viktoryja Azaranka.

– Det är huvudmålet, säger hon.

Det var i början av november som Peng Shuai, tidigare världsetta i dubbel, publicerade ett inlägg på sociala medier där hon anklagade Kinas tidigare vice premiärminister Zhang Gaoli för sexuella övergrepp.

Kort därefter togs inlägget bort – och sedan hörde ingen från henne på 19 dagar.

Efter händelsen har Peng Shuai hävdat i ett videosamtal med Internationella olympiska kommittén (IOK) att hon mår bra, och i december förnekade hon att hon anklagat någon för sexuella övergrepp överhuvudtaget.

”Alla möjliga ansträngningar”

Kritiska röster, bland annat från damtennisorganisationen WTA, har uttryckt att det fortfarande inte finns handfasta bevis på att den kinesiska 36-åringen är i säkerhet och får uttrycka sig fritt.

Enligt Viktoryja Azaranka, som är en aktiv medlem i WTA:s spelarråd, är arbetet med att få tag på Peng Shuai pågående.

– Det har inte gått framåt särskilt mycket när det kommer till att få kontakt med Peng Shuai även om vi från vår sida kommer att fortsätta med alla möjliga ansträngningar för att se till att hon är säker, och känner sig trygg, säger den tvåfaldiga Australian Open-mästaren.

– Förhoppningsvis kan vi prata med henne personligen vid något tillfälle. Jag skulle säga att det är huvudmålet just nu.

Hoppas på comeback

Australiska världsettan Ashleigh Barty hoppas att Peng Shuai kan vara tillbaka på tennisbanan inom kort.

– Tennisvärlden har verkligen slutit upp. Givetvis ser vi alla efter hennes säkerhet. Vi hoppas att hon mår bra, och att hon klarar sig okej. Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan vi ser henne på banan igen, säger Barty.

Publisert: