Holmgren om guldet: Häftigt att få vara med

Av:  TT

Målvakten Emma Holmgren under en träning med klubblaget Lyon. Arkivbild.
Målvakten Emma Holmgren under en träning med klubblaget Lyon. Arkivbild.

Andramålvakten Emma Holmgren är en svensk doldis i mästarlaget Lyon. Efter segern över Barcelona i Champions League-finalen kan hon som enda svenska titulera sig regerande CL-mästare.

– Det är fullt ös och vi firar en hel del, säger 25-åringen till SVT Sport med medaljen runt halsen.

Inför Champions League-avgörandet var det Barcelonas stjärna Fridolina Rolfö som stod i centrum i det svenska förhandssnacket.

Men den svenska som till slut fick gå hem med guldmedaljen var Lyons andramålvakt Emma Holmgren, trots att hon satt på bänken hela finalen.

– Det är bara superskönt att gå ut att visa vilka vi är och visa att vi är bäst. Det är jättehäftigt att få vara med på den här resan, säger Holmgren.

Lyons mål vaktades av Christiane Endler och Holmgren var beredd att hoppa in.

– Jag ska inte ljuga utan vill spela och saknar att spela matcher, men att komma till ett av världens bästa lag gör att man inte kan ha bättre träningsförutsättningar, säger Holmgren till SVT i mixade zonen en stund efter matchen.

Mästare är hon oavsett.

– Det är så skönt att ta hem det här guldet, vilket har varit vårt mål hela säsongen och nu är vi äntligen här. Vi är superglada och har firat på planen och i omklädningsrummet. Det är fullt ös och vi firar en hel del.

Hon grattades av Fridolina Rolfö efter matchen, som i sin tur fick ett par uppmuntrande ord av Holmgren.

– Jag vet ibland hur det är att vara på den andra sidan, säger Holmgren till SVT.

Publisert: