"Många som spelar för klubbmärket"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2022-03-01

Timrås Sebastian Hartmann svarade för 2–0-målet borta mot Malmö.

Timrå kom till spel med blott fem backar borta mot Malmö.

Trots det inleddes ödesveckan med en imponerande 3–0-seger.

– Det är många som spelar för klubbmärket, säger lagets assisterande tränare Anders Karlsson.

Trepoängaren borta mot Malmö gör att nästjumbon Timrå har endast en poäng upp till skåningarna på säker mark i SHL-tabellen.

Nu väntar dessutom i tur och ordning Linköping (torsdag), Brynäs (lördag) och Djurgården (söndag). Plus att Djurgården också väntar på tisdag nästa vecka på bortais.

Samtliga fem lag är involverade i bottenstriden och ryms inom åtta poäng.

”Väldigt intressant vecka”

– Det är en väldigt intressant vecka. Stora utmaningar hela tiden. Jag är stolt över grabbarnas sätt att hantera den här situationen. Sedan novemberuppehållet har vi faktiskt spelat bra ishockey hela vägen, säger Timrås assisterande tränare Anders Karlsson.

TT: Nu är det bara sex poäng upp till tiondeplatsen och ni har en match mindre spelad än övriga bottenkonkurrenter?

– Vi tar en match i taget, säger Karlsson med ett skratt.

Inför mötet med Malmö tappade Timrå Tim Erixon (hjärnskakning), Albin Carlson (sjuk), Jens Lööke (sjuk) och Erik Walli Walterholm (hängig) kort före nedsläpp.

– Det rör sig inte om covid, vi har testat, säger Anders Karlsson och fortsätter:

– Men sedan tappade vi Per Svensson under matchen och var nere på fyra backar ett tag. Det får bli stopp nu på manfallet, men grabbarna gör det ju ännu bättre nu med tanke på det.

Malmötränaren Tomas Kollar var allt annat än nöjd med sitt manskap efter 0–3-förlusten.

– Första fem minuterna är bra och vi har ett bra boxplay i slutet av första. Sedan kommer vi inte upp i nivå som vi vill. Vi tappar tålamodet i spelet, säger Kollar.

Malmö inledde visserligen bäst, men Timrå växte in i matchen och en iskall Viktor Lodin kunde lyfta in ledningsmålet med fem minuter kvar att spela av den första perioden. Knappt fyra minuter in på mellanakten satte Sebastian Hartmann även 2–0, snyggt framspelad av lagkaptenen Jacob Blomqvist.

– Vi spelar en mogen match, säger Blomqvist, som i slutskedet av matchen fick se Morten Madsen sätta 3–0 i tom bur när Malmö hade tagit ut målvakten.

”Kunnat spela i en timme”

Blomqvist var imponerad över det ryska nyförvärvet Ziyat Paigin, försvararen som i sin andra match för Timrå fick närmare 30 minuters istid.

– Han hade nog kunnat spela i en timme. En otroligt ödmjuk och trevlig kille. Han är stor och stark, har bra skott och allting. Han ger ett lugn på isen när han är inne. Klart att det betyder otroligt mycket, säger Blomqvist.

För ovanlighetens skull satsade Timrå på att flyga hela vägen ner till Malmö. En satsning som gav utdelning.

– Vi fick lite press på oss att leverera nu när de har fixat sådana bra förutsättningar, säger Jacob Blomqvist med ett leende.