Stjärnornas fejd tonas ned: "Käkat middag"

Av:  TT

Bryson DeChambeau och Brooks Koepka. Arkivbild.
Bryson DeChambeau och Brooks Koepka. Arkivbild.

Ett bråk mellan två amerikanska golfstjärnor har hamnat i fokus inför Ryder Cup.

Men nu vill Bryson DeChambeau sluta fred med Brooks Koepka.

– Vi hade ett bra snack under tourfinalen och vi har käkat middag ihop den här veckan, säger DeChambeau.

USA:s Ryder Cup-kapten Steve Stricker säger att han har pratat med både Koepka (världstia) och DeChambeau (världssjua).

– De har försäkrat mig att det inte är något problem och jag är inte ett dugg orolig. Det är verkligen en icke-fråga för mig och för laget, säger Stricker inför helgens möte med Europa.

– Men kommer de att få spela tillsammans? Just nu tror jag inte det, men saker och ting kan förändras.

DeChambeau fick flera frågor om deras relation på en presskonferens inför Ryder Cup, som inleds på fredag, men försökte tona ner fejden.

– Jag käkade middag med honom (Koepka) i går och det var kul. Och jag tror att det kan hända mer roliga saker här, men jag vill inte prata så mycket om det.

Fejden mellan Koepka och DeChambeau startade redan 2019 då Koepka kritiserade DeChambeau för långsamt spel och De Chambeau svarade att Koepka kunde ta det öga mot öga om han hade något att säga.

Skrek åt åskådare

Och från inspelsvarven vid PGA-mästerskapen i år spreds en video där Koepka blev mycket irriterad över att DeChambeau gick bakom honom när han skulle slå.

Videon spreds i sociala medier och publiken vid golftävlingar börjar ropa ”Brooksie” åt DeChambeau för att reta honom.

Vid ett tillfälle, efter att ha förlorat i särspel om segern, konfronterade en då mäkta irriterad DeChambeau en åskådare och skrek åt honom att sticka därifrån.

DeChambeau förnekar inte att häcklandet har påverkat honom.

– När allt kommer omkring är vi alla mänskliga. Man kan inte vara hur hårdhudad som helst, säger han och fortsätter:

– Det är klart att det ibland inte är så roligt, men det ger mig också energi. Den här veckan är ett exempel på det och det kommer att bli roligt att ha publiken som stöd för oss och visa dem vad vi förhoppningsvis kan åstadkomma som ett lag, vilket är det viktigaste.

Att Europas lag, trots att det ofta har sämre rankade spelare än USA, nått framgångar i Ryder Cup (är regerande mästare) tillskrivs ofta lagsammanhållningen. Men att USA skulle ha sämre sammanhållning tillbakavisar Stricker.

– Det är en missuppfattning, även om det är svårt att som förlorare se ut som om man är sammansvetsade. Jag har varit i många lag där kemin mellan spelarna varit väldigt bra. Visst, vi har haft tillfälliga problem, men mestadels har stämningen varit väldigt bra.

Fejd kan bli vapen

Europas kapten Padraig Harrington säger till The Guardian att fejden mellan DeChambeau och Koepka kan bli ett amerikanskt vapen.

– Vi (Europa) kan inte ta för givet att det ska påverka dem negativt, det kan bli tvärtom, säger Harrington.

– Om jag vore kapten för USA skulle jag se det som en fördel. För om jag fick de här spelarna att visa enighet kan resten av laget följa efter.

Publisert:

LÄS VIDARE