Stjärnans udda hjälpmedel: Syrgastält

Av:  TT

Fran Kirby använde ett syrgastält för att bli spelklar till fotbolls-EM. Arkivbild.
Fran Kirby använde ett syrgastält för att bli spelklar till fotbolls-EM. Arkivbild.

Engelska stjärnan Fran Kirby hade bara gjort ett inhopp sedan februari i år på grund av hennes utmattningsproblem.

För att bli spelklar till sommarens fotbolls-EM testade hon allt, bland annat ett syrgastält.

I april meddelades det att Chelseas anfallsess Fran Kirby inte kommer att spela fotboll på obestämd framtid. Då hade hon inte startat en fotbollsmatch sedan februari. Hon behövde fokusera på sin hälsa och sina utmattningsproblem.

För en vecka sedan hoppade hon till slut in i en landskamp mot Belgien och nu har hon berättat om ett annorlunda rehabiliteringsverktyg för The Guardian.

– Jag skaffade ett syrgastält i mitt hus.

Utöver det något udda syrgastältet tog hon även professionell hjälp men inga tester kunde peka på vad problemet var. Psykologer och specialister inom kost och återhämtning blev en del av hennes vardag.

– Det var extrem trötthet och extrem utmattning. Vi visste inte hur lång tid det skulle ta, det kunde ta två veckor eller fyra månader. Massor av olika orsaker bollades fram och tillbaka.

Kirbys EM var i fara men när engelska förbundskaptenen Sarina Wiegman presenterade sin slutgiltiga 23-man stora trupp så fanns Fran Kirby med. Karriären kunde tagit slut 2019 då hon drabbades av hjärtsäcksinflammation men nu ska Chelseas bästa målskytt genom tiderna vara med och leda sitt England till EM-guld.

28-åringen har tidigare lidit av depression och förlorade som 14-åring sin mamma till följd av en hjärnblödning.

Publisert: