Rosenberg frälste Malmö och publiken

Malmö. Vill man uppleva bollkänsla och split vision ska man titta på Markus Rosenberg.

Han blev dessutom målskytt när Malmö vann över Gefle med 1-0 (0-0).

Själv var han lätt kritisk över den egna insatsen på Swedbank stadion på lördagen.

– Till slut hittade jag löpningarna och då kom chanserna. Sätter man chanserna blir det lättare - som mot Göteborg, sade Markus Rosenberg.

Han hade två fina mållägen till som han inte kunde omsätta.

– Första chansen var direkt dåligt att inte sätta, andra försökte jag chippa. Men tre poäng känns skönt fast det tog tid innan vi fick hål på dem. Så här blir det nog mot många lag, de backar ner, sade Markus Rosenberg.

Det dröjde innan Gefles nolla sprack.

– Vi skapade chanser i första, men det var tunga ben överlag efter urladdningen senast mot Göteborg. Vi kände ändå att vi hade kontroll och att matchen var vår. Så vi kunde öka tempot och då blev det lite ytor för oss.

Malmö dominerade

Emil Forsbergs lobb i ribbans överdel, målvaktsreturen på Magnus Eriksson frispark som Markus Halsti var en tå från att peta in, Rosenbergs briljanta ryck och passningar: Malmö dominerade stort, skapade chanser men det tog 62 minuter innan Rosenberg nickade in 1-0.

Det var väldigt nära strax före målet. Han tog emot bollen, kom fri i en följsam sekvens som var landslagsmässig fram till att han sköt utanför bortre stolpen.

Två minuter senare spräckte Rosenberg nollan på inlägg från Guillermo Molins, hemvändarens andra mål för säsongen. Förutom den offensiva briljansen offrade han sig också defensivt som en riktig lagspelare.

Nickmål, inflikade någon, det brukar du väl inte göra?

– Nä, det var väl i Tyskland senast (Bremen). Det här i dag är jag nöjd med, passningen var fin men det var en svår vinkel, sade Rosenberg.

"Blev tröttare och tröttare"

Gefle är välorganiserat, och tar ofta poäng mot topplagen.

I fjol, säsongen då MFF blev svenska mästare, blev det förlust med 0-2 borta. Hemma på Swedbank stadion vann Malmö med 3-1.

Nu var Gefle helt utspelat och tillbakapressat på egen planhalva, och hade bara någon ströchans.

– Malmö malde ner oss. Vi slarvade och tappade boll och blev tröttare och tröttare. Det var bara första kvarten vi hade kontroll, sade Gefles tränare Roger Sandberg.

Malmö har tre raka segrar. Laget har dessutom hållit nollan och gjort sju mål.

TT

Publisert: