Spanska vändningar i Europa League

Stockholm. Valencia svarade för den stora vändningen i kvartsfinalreturerna i Europa League i fotboll.

Sevilla vände också och avancerade till semifinal. Dit gick även Juventus och Benfica.

Två mål av Paco Alcacer och det tredje av Eduardo Vargas innebar 3-0 mot Basel hemma på Mestalla och 3-3 sammanlagt. I förlängningen fick två Baselspelare rött kort inom loppet av tre minuter. Alcacer styrde in Valencias 4-3 i 114:e minuten och Juan Bernat hann med 5-3.

Sevilla vände mot Porto, som hade 1-0 från första matchen. Lagkaptenen Ivan Rakitic satte 1-0 på straff redan efter fem minuter och innan halvtimmen var spelad hade Vitolo och Carlos Bacca fyllt på till 3-0. Kevin Gameiro fastställde slutresultat till 4-0.

Med ännu en magisk frispark gav Andrea Pirlo Juventus ledningen i hemmamötet med Lyon. Juventus hade med sig 1-0 från bortamatchen, men Lyon fick kvitteringen på nick genom Jimmy Briand i 18:e minuten och var bara ett mål från avancemang. Claudio Marchisio gjorde dock 2-1 i 68:e minuten. Hans långskott tog på en Lyon-försvarare och i mål bakom en ännu en gång chanslös Anthony Lopes.

AZ Alkmaar, med Mattias Johansson och Viktor Elm med från start, fick en för tuff uppgift. Benfica fyllde på bortasegern med 1-0 med 2-0 hemma efter två mål av Rodrigo.

Semifinallottningen görs på fredagen.

TT

Publisert: