Rysk hockeybas sågar Sverige

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Alltför gamla spelare. Alltför nöjda bossar. Det är svensk hockey det - åtminstone enligt ryska KHL-ligans bas Aleksandr Medvedev.

– Det verkar som om ishockeyförbunden i ett antal europeiska länder har en konstig syn på hockeyns utveckling i Europa - och först och främst tänker jag på svenskarna, sade Medvedev i en skarpt kritisk intervju i ryska tidningen Sport-Express på tisdagen.

KHL-basen anklagar Svenska ishockeyförbundet och dess ordförande Christer Englund för att ha stoppat såväl AIK:s spel i KHL som de senaste planerna på en europeisk Champions league i ishockey. Enligt Medvedev hade sex svenska NHL-spelare redan gett klartecken för att spela med AIK i den ryska ligan när hockeyförbundet sade nej.

– Hur ser de egentligen på utvecklingen av europeisk hockey? Vill de leva på smulorna från NHL?. . . Det verkar som om de här bossarna är nöjda med situationen där de unga stjärnorna lämnar sina hemländer och sedan försvinner i glömska i lägre nordamerikanska ligor, sade Medvedev till Sport-Express.

– Mot vilka åkte svenskarna ut i OS? Mot en motståndare av klart lägre klass. Stjärnorna blir bara äldre och äldre och vem ska ersätta dem i Tre Kronor? Ungdomar som degraderats på andra sidan Atlanten? De här problemen finns också i rysk ishockey, men vi försöker åtminstone göra någonting åt situationen, sade KHL-basen.

TT

Publicerad: