Mourinho kritisk mot stenhård plan

TT-SPORT

Fotboll. José Mourinho sågar planen där Manchester Uniteds öde i Europa League avgörs.

Kylan i Ukraina gör att gräsmattan inte är särskilt lämpad för fotboll.

– Planen är väldigt hård, väldigt isig, säger United-tränaren inför mötet med Luhansk.

Temperaturen väntas krypa ned till minus nio grader under natten inför matchen, men lagom till avspark säger prognosen att det ska bli någon plusgrad. Mourinho är ändå kritisk till att behöva spela en avgörande match i sådana förhållanden i december.

– Uefa vet vilken kondition planen har och alla vet att i mitten av december kan förhållandena i Ukraina och Östeuropa vara extra svåra, säger portugisen.

– De kan inte utföra mirakel, så hoppas att allt går bra.

Kryss räcker

Tre raka 1-1-matcher har resulterat i att Zlatan Ibrahimovic & Co tappat mark i Premier League-tabellen. Efter den senaste omgången, borta mot Everton, konstaterade flera spelare att enpoängstrenden måste nå sitt slut.

Samtidigt är nog alla i klubben överens om att det inte skadar med ytterligare en oavgjord match.

En poäng är nämligen precis vad som behövs för att vara ett av lagen som får spela vidare i Europa League efter att gruppspelet summeras på torsdagskvällen.

Luhansk redan avhängt

Uppgiften som väntar är dock inte alldeles enkel, enligt Uniteds Anthony Martial.

Visst, Luhansk har bara spelat ihop två poäng och är redan avhängt. Den 21-årige anfallaren har i stället fastnat för förhållandena inför bortamötet i Ukraina: flygresan, hemmapubliken, kylan...

– Det gick bra för oss när vi möttes hemma men det kommer bli något helt annat där borta, säger Martial till klubbens webbplats.

– Inte bara för supportrarna utan även för vädret. Det gäller att vi accepterar förutsättningarna, anpassar oss och ser till att vi vinner. Det kommer att handla mycket om hur vi förbereder oss mentalt.

Manchester United vann hemmamatchen mot Luhansk efter att Zlatan Ibrahimovic prickade in 1-0-målet i 69:e minuten.

TT-AFP