Fifa-chefen om sexövergrepp: "Nolltolerans"

TT-SPORT

Fotboll. Fotbollen ska se till att stoppa sexuella övergrepp mot barn, säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino med bakgrund av skandalen inom brittisk fotboll som är på väg att rullas upp.

– Det finns inte mycket i livet som är värre än övergrepp på barn så det måste tas på allvar, säger Internationella fotbollförbundets högste chef vid ett möte i Singapore.

– Fotbollen har nolltolerans, men där finns också ett kriminellt perspektiv på det. Vi måste sannolikt titta mer på de här frågorna för att förhindra att barn drabbas av sexuella övergrepp i framtiden.

Ett 20-tal tidigare fotbollsspelare Storbritannien har berättat om sexuella övergrepp som de utsatts för av sina tränare. Engelska fotbollsförbundet har startat en utredning och 18 polisdistrikt håller också på att utreda misstankarna. Även polis har inlett en utredning sedan hundratals utsatta hört av sig sedan skandalen rullades upp.

– Vi ser mycket seriöst på alla anklagelser och vi kommer att gå igenom dem noggrant, säger Ivan Balhatchet på Londonpolisen.

Bland annat ska den förre Chelseaspelaren Gary Johnson ha fått 50 000 pund, 575 000 kronor, av klubben för att hålla tyst om övergrepp av en ledare på 70-talet.

Johnson sade i en tv-intervju på torsdagen att han bör få mer i kompensation.

– De trängde in mig i ett hörn och fick mig att skriva på. De stal min barndom. Det kan jag aldrig få tillbaka, sade han till BBC.

TT-AFP