TT-Sport

Andra raka för Goop i Prix de France

TT-SPORT

Trav. I fjol vann Björn Goop Prix de France med svenske Noras Bean. På söndagen försvarade han titeln i det franska storloppet bakom hemmahästen Timoko. Den sammanlagda segermarginalen var endast några decimeter.

Björn Goop har haft ett intensivt dygn. I lördags kväll stod han på scen i den svenska hästgalan och tog emot pris som Årets kusk. Samt som tränare till Årets tvååring Mister J.P. Sedan snabb transport till Paris på söndagsmorgonen för att köra Timoko på Vincennes.

Goop körde som vanligt ett perfekt lopp med Timoko. Efter halva loppet gav han bort ledningen till Texas Charm med Julien Dubois i sulkyn. Fransmannen drog undan i spets och runt sista kurvan vilket öppnade upp för Goop. I en tuff slutstrid lyckades Timoko få nosen först i mål. Över upploppet är den svenske toppkusken svårslagen.

Kadett galopperade

Svenske Kadett C.D. var på väg mot ett tredjepris, och en halv miljon i prispengar, när han galopperade kort före mål.

Förstapriset 180 000 euro, cirka 1,6 miljoner kronor. Goop har kört hästen tolv gånger och tagit sex segrar. Den största kom förra sommaren i Elitloppet.

– Vi kommer gärna tillbaka till Solvalla i maj för att försvarar titeln, hälsade Timokos tränare Richard Westerink.

Goop har verkligen tagit för sig bra på Vincennes i vinter och vunnit åtta lopp på 31 starter. I prispengar cirka 800 000 euro, drygt 7,4 miljoner kronor.

Tempot för lågt

Solvato, körd av Örjan Kihlström, spurtade bra som sexa efter en långsam inledning.

– Hästen var piggare nu än i Prix dAmerique. Tyvärr var tempot för lågt föra att vi skulle kunna ta in så mycket till slut, kommenterade Kihlström som vann Prix de France 2004 och 2005 med Naglo.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport