TT-Sport

Fullsatt fest när Djurgården vann

TT-SPORT

Stockholm. 3-2 efter straffar. Och fullsatt på läktaren. Festen var härlig för Djurgården som slog HV71 i SHL-ishockeyn.

Men för en gammal djurgårdare var det tufft att möta sin gamla publik.

Djurgården hade bjudit till fest och gamla hjältar hyllades både före och under matchen. Och stämningen var på topp på ett fullsatt Hovet, 8 094 personer, när Marcus Sörensen avgjorde i den femte straffomgången med sitt andra mål för eftermiddagen. 3-2 till hemmalaget.

– Det är känslor, det är hett och det är trevligt, sade hemmatränaren Hans Särkijärvi.

Andreas Johansson i HV71 berömde sina motståndare och sade att han var imponerad av Djurgården, men samtidigt var han inte helt nöjd med sitt eget lag.

– Vi tror att vi är bäst, men vi är icke ödmjuka, sade Johansson.

Jobbigt för Nilson

Matchen svängde fram och tillbaka över tre perioder och en förlängning. HV levde på kunnande och Djurgården på engagemang. Och framburna av de 8 094 på läktaren var Dif starkast i slutet av matchen.

Tuffast på isen var det för Marcus Nilson i HV71. Den förre Dif-spelaren har ju haft en tvist med sin gamla klubb, och han fick under nästan varje byte höra att han är en hora.

– Jag köper att de ropar det. jag älskar den här klubben ändå. Jag förstår dem också, för de sitter inte inne med hela bilden, sade Nilson.

Han fick beröm av sin tränare Andreas Johansson som tyckte att Nilson vände den negativa energin till något positivt. Något som Nilson tackade för men ändå inte tyckte var särskilt konstigt.

– Jag älskar ju Djurgården, jag är uppväxt i det här, sade Nilson.

Han slog ingen av HV:s fem straffar men sade leende att han hade tagit en om tränaren sagt åt honom.

Överlägsen akustik

Det måste återigen konstateras att när Hovet är fullsatt finns det ingen ishall i Sverige som kommer i närheten av stämningen. Även om ishallen är så gammal att den fyller 60 nästa år.

Och egentligen har inte mycket hänt med arkitekten Paul Hedqvists skapelse sedan man slängde på ett tak i början av 60-talet.

Det är ischias-hårda stolar, mjölksyrebranta trappor och trä och betong i en visuellt miserabel blandning. Men också en överlägsen akustik.

– Det är väldigt kul med mycket folk, sade Hans Särkijärvi som inte ville kommentera ropen mot Nilson.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport