Tårfylld förlust för "The Mauler"

Publicerad 2015-01-25

Stockholm. Efter 2.15 minuter in i första ronden var matchen över.

Då kom tårarna.

– Allt kändes bra fram till att jag blev träffad, sade Alexander "The Mauler" Gustafsson efter förlusten mot Anthony Johnson vid UFC-galan på Tele2 Arena natten till söndag.

När Alexander Gustafsson reste sig från golvet var ögon redan tårfyllda. Efter några stapplande steg inne på Tele2 Arena hamnade han i huvudtränaren Andreas Michaels famn och blev tröstad inför ett välfyllt Tele2 Arena i Stockholm.

– Allt bara... Jag vet inte... Det var en hel del smärta och jag hade just förlorat matchen inför 30 000 åskådare. Det var tufft att ta in, och det är det fortfarande, sade Gustafsson.

Det var en känsla som inte hade släppt under presskonferensen.

Gustafsson inledde med att sätta sig på motståndaren Johnsons stol, flyttade på sig och lyssnade sedan på frågorna med tomma ögon. De få gånger 28-åringen tittade upp var det som om han stirrade rakt ut i tomma intet.

– Det som inte skadar dig gör dig starkare, sade han.

– Nu ska jag ta några lediga dagar för att sedan gå tillbaka till gymmet och slå på säckar. Jag lär mig alltid av mina misstag, och nu lärde jag mig att hålla garden uppe.

"Var en best"

Sättet han lärde sig av gjorde både ont och sved.

Efter att Anthony Johnsons fått ett finger i ögat tog matchen fart. Amerikanen klev åt sidan, vilade ett par sekunder för att sedan inleda en offensiv som svensken inte kunde stoppa. Efter ett par slag föll Gustafsson i golvet.

Men Johnsons intensiv slutade inte där.

30-åringen kastade sig över svensken, fortsatte mata slag och till slut avbröt domaren matchen.

– Min plan var att arbeta runt honom, använda min räckvidd och fart. Men Anthony var en best. Han kom in med press och gjorde vad han behövde göra, sade Gustafsson.

– Jag kände mig bra hela vägen fram till matchen och under de få minuter som matchen pågick. Men han fick mig. Han såg sin chans och tog den. Han gjorde vad som behövdes för att vinna.

"Lider med honom"

Anthony Johnson, som inför fajten togs emot av intensiva burop när han klev in på arenan klockan 03.40 natten till söndag, var så klart glad över segern och den kommande titelmatchen mot Jon Jones.

Men han förstod även vad Gustafsson gick igenom kort efter förlusten.

– "Alex" hade ett mål och det kändes inte bra att se honom gråta. Jag vet hur det är när man har en målsättning i huvudet och något kommer i vägen för det. Jag har själv känt smärtan. Jag är väl mänsklig, så jag lider med honom, sade han.

– Jag är säker på att han kommer komma tillbaka tio gånger starkare.

TT