TT-Sport

Mer tv-pengar till allsvenskan

TT-SPORT

Fotboll. Tv-avtalet blir betydligt mer lukrativt för de allsvenska klubbarna från och med säsongen 2016.

Ett allsvenskt guld, som förra säsongen var värt 12 miljoner kronor i tv-avtalsintäkter, blir då värt 17 miljoner kronor, rapporterar fotbollskanalen.se.

Det schweiziska bolaget Kentaro har, via ett dotterbolag, ägt tv-rättigheterna till superettan och allsvenskan under en längre tid. När bolaget gick i konkurs i höstas kom TV4-gruppen och Svensk Elitfotboll överens om att driva samarbetet vidare till Kentaro-kontraktets utgång. När det kontraktet går ut, år 2016, träder ett nytt tv-avtal i kraft som kommer att höja ersättningarna till klubbarna i allsvenskan och superettan.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter kommer ett allsvenskt guld, som enligt dagens avtal är värt 12 miljoner kronor i tv-avtalspengar, vara värt 17 miljoner kronor. Den allsvenska jumbon, som i dag får 7,3 miljoner kronor, kommer från och med säsongen 2016 få 9,7 miljoner kronor.

– Dels blir det ju en betydande ökning även intäktsmässigt från 2016 och framåt, vilket givetvis är positivt, säger Sefs generaldirektör Mats Enquist till fotbollskanalen.se.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport