Högsta betyg till Lennartssons lag

Publicerad 2015-06-07

Fotboll. Cupguld, 32 poäng på 13 matcher - och bara fem insläppta mål.

Jörgen Lennartsson har fått en superstart i IFK Göteborg.

– Vad man ska sätta för betyg? Man får lov att säga att det är ett A, sade Lennartsson.

Många höjde på ögonbrynen när Mikael Stahre, trots att han fört IFK Göteborg till en andraplats, fick sparken efter fjolårets fotbollsallsvenska säsong.

Men ersättaren Jörgen Lennartsson - som bland mycket annat på meritlistan har ett SM-guld med Elfsborg 2012 - har onekligen fått den perfekta starten på sitt nya jobb.

1-0 borta mot Hammarby på söndagen innebar tionde segern på 13 matcher och en befäst serieledning med 32 poäng. Dessutom har IFK Göteborg endast släppt in fem mål. Trots att Jörgen Lennartsson - på grund av avstängde Jakob Ankersens och skadade Søren Rieks frånvaro - tvingades ställa upp med en 3-5-2-uppställning, som mer och mer blev till ett 5-3-2, var hans lag fortsatt stabilt.

"Ett bra go"

– 32 poäng på 13 matcher, det får vi vara nöjda med, sade Lennartsson som även ledde "Blåvitt" till cupguld maj.

– Grabbarna har varit fantastiska hela tiden sedan vi körde igång med träningen i december. Och alla ledarna som jobbar runt laget har gjort ett fantastiskt bra jobb. Vi har ett bra go i gänget och alla jobbar för Blåvitts bästa varje dag.

– Vad man ska sätta för betyg? Betygsskalorna ändras ju hela tiden i skolorna, eller åtminstone vart tredje eller fjärde år. Ska man sätta det som gällde förra året, då får man lov att säga att det är ett A.

Lång bit kvar

Lennartsson är dock noga med att sitta ner i båten, och inte sväva iväg. Även fast han och laget går på en månads spelledighet med minst fem poängs försprång till de bakomjagande lagen.

– Vi vet att vi har många utmaningar med Europa League-spel och truppens situation med spelare in och spelare ut. Det är en otroligt lång resa kvar, vi har inte spelat halva serien än. Vi är väldigt ödmjuka inför vad som komma skall.

TT