Solen tillbaka över Moskva

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotboll. Tron är tillbaka i Moskva - liksom solen - efter EM-kvalsegern mot Sverige.

För förlorarna väntade en söndag i tystnad.

"Återigen känner jag att det här landslaget är mitt, ditt, vårt - och inte någon annans", skriver Sport-Express-krönikören Igor Rabiner i sin huvudtext om Rysslands 1-0-seger på Otkrytije.

I meningen ligger en tydlig passning till åren med alla utländska tränare - Guus Hiddink, Dick Advocaat och Fabio Capello - som visserligen började i dur med EM-succén 2008, men som till sist mest kom att handla om förluster, kontraktsbråk och oförmåga att göra mål.

Med CSKA-tränaren Leonid Slutskij som bas har ryssarna återfått hoppet - och även tron till att "vi kan själva".

"Vi tror", skriver Rabiner, kort och gott.

Dämpad Isaksson

Talande nog återkom dessutom solen till Moskva på söndagen, åtminstone stundtals.

För Ryssland väntar nu Liechtenstein på bortaplan på tisdag, med gott hopp om tre nya poäng och i så fall också ett övertagande av andraplatsen i gruppen, om inte Sverige klarar av att samtidigt slå Österrike i Solna.

Svenske målmannen Andreas Isaksson försöker ändå hålla hoppet uppe.

– Det är klart att det är en jobbig förlust det här, men vi är nära att få in en boll i sista minuten. Nu ser vi fram emot Österrike-matchen och lägger det här bakom oss. Det gäller att vi laddar om batterierna och tar tre poäng där.

– Vi har en bra möjlighet. Vi möter Österrike hemma. Det är inget dåligt läge vi har nu heller - även om det hade känts bättre med ett kryss eller en vinst här, sade Isaksson.

Rysk hjälte

Isakssons motpart i Ryssland, CSKA-målvakten Igor Akinfejev, är den som hyllas mest i Moskva, tillsammans med nye förbundskaptenen Slutskij.

"Utan tvekan - matchens hjälte", skriver Sport-Express och ger Akinfejev högst betyg av alla - 8,0 av maximala 10 - efter matchen.

För svensk del hedras Mikael Antonsson, Emil Forsberg, Ola Toivonen och Marcus Berg mest, med 6,5 i betyg. Lägst betyg - av alla på plan - fick skadeavstigne Zlatan Ibrahimovic med 5,0.

Moskva, TT:s utsände

Publicerad: