Granberg in när försvarsspelet ska vässas

Publicerad 2015-05-05

Ishockey. En back återkommer - och en ny kommer in i laget.

Oscar Klefbom är redo för spel i gruppfinalen mot Kanada samtidigt som Petter Granberg ansluter till laget.

– Försvarsspelet måste bli bättre, säger förbundskapten Pär Mårts.

Tre Kronor har öst in 20 mål på sina tre första VM-matcher, men släppt in sju.

För att förbättra defensiven väljer Mårts att plocka in förre Skellefteåbacken Petter Granberg. Den 22-årige farmarlagsspelaren var med och vann VM-guld i Globen 2013 och imponerade då med sitt skickliga defensiva spel.

Han har gjort två säsonger i Toronto Maple Leafs farmarlag Toronto Marlies i AHL. Den här säsongen fick han också chansen i sju NHL-matcher.

"Det går inte"

Han landar på onsdagen och går direkt in i laget.

– Det vill till att vi gör allting bättre. Jag vet inte om det ligger i att alla känner att vi vinner ändå och så fuskar man litegrann. Det går inte i morgon (läs i dag), säger Mårts.

I samma veva skickas offensive Johan Fransson hem och får inte spela i VM. Det innebär att två platser är öppna i VM-truppen, en målvakts- och en utespelarplats.

Oscar Klefbom klev av i sista perioden mot Lettland men är redo för spel.

– Jag fick muskelkramp i nacken och tappade känseln lite i vänsterarmen, men nu är det ingen fara, säger Klefbom som tränade på tisdagen.

Vinnaren stannar

Gruppfinalen mot Kanada handlar också om att få stanna kvar i Prag under hela turneringen. Eftersom Tjeckien - förutsatt att laget går dit - är garanterat en kvartsfinal i Prag får bara gruppvinnaren stanna kvar. De två övriga kvartsfinalerna nästa torsdag spelas i Ostrava - 40 mil från Prag.

– Vi kan inte göra mer än att försöka vinna alla matcher och så får vi spela där vi hamnar utan att det är positivt eller negativt. Hamnar vi där (i Ostrava) så måste vi klara av det, säger Mårts.

Prag, TT:s utsände