Dagens namn: Simon, Simone

Hemmavinden har vänt för Skellefteå

Publicerad 2017-10-05

Ishockey. Sex mål, fem nya målskyttar och tre sköna poäng. Hemmavinden vände för Skellefteå när man besegrade HV 71 med 6-2.

Hårt jobb framför båda målen och en urladdning i den tredje perioden gav laget första hemmasegern för säsongen.

– Varje match är viktig att vinna och det är också viktigt att visa att vi är starka hemma, säger Pär Lindholm, en i kvintetten premiärmålskyttar.

Tidigare har Joakim Lindström varit mannen bakom lagets mål, nu klev fem nya spelare fram och hittade nätet.

– Skönt för mig att kunna sätta dit första målet. Bra att målskyttet lossnar för så många nu, lite självförtroende kan göra mycket inför fortsättningen, säger Lindholm, som styrde in 2-1 för Skellefteå i slutet av den första perioden.

Matchen var tät, tuff och tempofylld. HV 71 har inlett säsongen strålande och är ett av SHL:s absolut bästa lag. När Skellefteå spelar som den här kvällen hör man definitivt också till topplagen.

HV tog ledningen

Efter två raka bortasegrar och med en Linus Söderström i målet som är bäst i ligan kom HV 71-spelarna till matchen sprängfyllda med självförtroende.

Inte blev det sämre sedan man tagit ledningen genom Sebastian Wännström i numerärt överläge efter 6.45.

Men hemmalaget kom tillbaka och styrde in både 1-1 och 2-1 i den första perioden genom Pontus Petterström och Pär Lindholm.

Båda spräckte därmed sina målnollor för säsongen, precis som Matt Anderson gjorde när han utökade hemmalagets ledning till 3-1 en bit in i den andra perioden. Bara fyra Skellefteåforwards hade innan dess gjort mål på den fem första matcherna, att jämföra med HV 71 som fördelat målskyttet på tio olika kedjespelare. Skellefteå blev bara starkare och starkare ju längre matchen led och satte HV 71 under hård press med sitt intensiva och aggressiva spel.

– Vi visade en härlig intensitet i dag. Roligt också att vi sprider på målskyttet, det är grymt viktigt inför resten av den här långa serien, säger Skellefteås tränare Stefan Klockare.

För första gången handlade det i den här matchen inte enbart om förstaformationen med Joakim Lindström i spetsen.

Holloways första

En snabb HV-kontring gav smålänningarna tillfälligt nytt hopp sedan Anton Bengtsson vinklat in en reducering för gästerna efter 9.18 i mellanperioden.

Det hoppet försvann efter en rejäl Skellefteåurladdning med tre mål i den tredje perioden. Målskyttar: Bud Holloway, Tim Söderlund och Linus Lindström. Av dessa var det bara speedkulan Söderlund som hittat rätt tidigare.

– Som helhet gjorde vi en svag insats i dag. Skellefteå var bättre än oss på alla sätt och vann välförtjänt, säger HV-tränaren Johan Lindbom.