Johaugs avstängning förlängd

TT-SPORT

Skidor. Therese Johaugs avstängning förlängs med två månader till den 19 februari, uppger Antidoping Norge. En rutinåtgärd eftersom hanteringen av hennes ärende dragit ut på tiden.

"Påtalsnämnden har beslutat att förlänga avstängningen från 19/12 till 19/2 2017, eller till dagen då domen kommer", skriver Antidoping Norge i ett pressmeddelande.

Johaug ska förhöras i Oslo den 25-27 januari innan dom faller. Vid muntliga förhör, som hålls på Ullevaal stadion, får Johaug och Antidoping Norge ge sin bild av hela ärendet. Det antas att det kan ta upp till fyra veckor innan domen kommer. Därmed tyder allt på att den dopningsmisstänkta norska skidstjärnan missar VM i Lahtis som startar den 21 februari. SVT har tidigare uppgett att sista anmälningsdag för VM är den 1 februari.

Påtalsnämnden har tidigare föreslagit att Johaug ska stängas av i 14 månader efter att ha testats positivt för den anabola steroiden clostebol. Det skulle innebära att hon kan vara tillbaka till OS i Pyeongchang 2018.

Johaug hävdar att hon fått i sig det förbjudna ämnet genom en läppsalva.

– Jag får bara förhålla mig till det straff som kommer. Och så får jag därefter överväga hur jag ska göra, har Johaug sagt.

TT