Ludwigson frälste pressat Hammarby

Pelle Strandman/TT

Publicerad 2020-07-02

Hammarbys Gustav Ludwigson tacka för förtroendet genom att göra sitt första mål i allsvenskan hemma mot Varberg.

Första matchen från start i Hammarby.

Då slog Gustav Ludwigson till med sitt första mål i allsvenskan och sänkte uppstickaren Varberg.

– För mig är det här en jättestor milstolpe i livet, säger anfallaren efter 1–0-segern.

Fyra raka utan vinst i tävlingssammanhang, varav de tre senaste slutat med förlust. Hammarbys start på allsvenskan har inte varit guldkantad trots att Södermalmsklubben lyfts fram som en av de stora favoriterna i år.

Seger hemma mot nykomlingen Varberg – som inlett säsongen succéartat – var ett måste för att inte tappa för mycket mark till tabelltoppen.

Och visst blev det en efterlängtad trepoängare för "Bajen", om än en knapp sådan.

– Vi borde kunna spela av det snyggare än vad vi gör, men jag tror det var många nervösa och trötta ben där ute, säger matchens ende målskytt Gustav Ludwigson.

"Skakigt"

Båda lagens tränare roterade friskt i sina spelartrupper; bland annat fick just Ludwigson chansen från start för första gången.

– Det har varit lite svajiga prestationer från oss och i dag ville de röra om lite. De startade med mig, som inte har mycket rutin, Aimar (Sher) och Kalle Björklund som gör debut. Det gick vägen och gav kanske lite eld i baken på de andra, säger Ludwigson.

Anfallaren, ny från Örgryte inför säsongen, tackade för förtroendet genom att ge Hammarby ledningen i den 33:e minuten.

Dennis Widgren slog ett inlägg som Varbergs Hampus Zackrisson inte fick undan bättre än att han stötte fram bollen framför målet – där Ludwigson dök upp och satte 1–0.

– Det var gött att peta in den. Nu har jag gjort mål i division 5, 4, 3, 2, superettan och allsvenskan. Och så några i Korpen också. Bara division 1 kvar.

Andra segern

TT: Hur efterlängtat var målet?

– Det är klart det är jätteviktigt för en forward att få i gång produktionen. För mig är det en jättestor milstolpe i livet och även nu i karriären. För att konkurrera om en plats måste man göra mål.

Närmast att kvittera för Varberg var Anton Liljenbäck som med dryga timmen spelad fick se sitt avslut blockeras från nära håll i hemmalagets straffområde. Den här gången fick dock västkustlaget, som var sensationell tvåa i allsvenskan efter fyra omgångar, återvända till Halland mållöst och utan poäng.

Trots en darrig avslutning höll Hammarby undan och tog sin andra seger för säsongen.

Följ ämnen i artikeln