TT-Sport

Covidoro i VM – landslag drog sig ur

Av: 

TT

Lani Pallister, australisk bronsmedaljör på 1 500 meter fritt, är en av dem som testats positivt för covid-19 de senaste dagarna. Arkivbild.
Lani Pallister, australisk bronsmedaljör på 1 500 meter fritt, är en av dem som testats positivt för covid-19 de senaste dagarna. Arkivbild.

TT-SPORT

Kanadas herrlag i vattenpolo har dragit sig ur sim-VM på grund av covid-19.

Även simningen har drabbats av positiva fall de senaste dygnen och trenden oroar arrangören.

Simningen avslutas på midsommardagen i Budapest, men VM fortsätter hela nästa vecka med bland annat vattenpolo och simhopp.

Hur många positiva fall Kanadas landslag drabbats av har inte offentliggjorts, men simsajten Swimswam refererar till ett uttalande från Kanadas vattenpoloförbund:

”Efter noggrant övervägande och på inrådan från vårt medicinska team har vi efter samtal med spelarna och Kanadas lagansvarige för covid-19 tagit det svåra beslutet att herrlaget drar sig ur resten av VM i Budapest”.

Även åtta simmare har drabbats av positiva covid 19-fall, däribland den australiska talangen Lani Pallister som tog brons på 1 500 meter. Hon hade näst snabbaste tid i försöken på 800 meter fritt, men missade finalen i fredags kväll på grund av sitt positiva test.

Flera landslag, däribland Australien, har börjat använda munskydd i simarenan och arrangören beslutade i all hast att samtliga journalister också måste ha det i intervjuer med idrottarna. Tidigare har munskydd varit frivilligt.

Publisert: