Vann med 6–0 i seriefinalen: "Förtjänar det"

Fredrik Andersson/TT

Publicerad 2022-04-03

Wolfsburg krossade Bayern München med hela 6–0 i seriefinalen.

Avgjorde Wolfsburg den tyska ligan på söndagen?

Mycket möjligt.

– Det är höga siffror, men jag tycker vi förtjänar det, säger Rebecka Blomqvist efter 6–0 mot Bayern München.

I första halvlek stod det 3–0 på resultattavlan till hemmalaget och gästande Bayern München valde att göra tre byten i paus för att få till en förändring.

Det hjälpte föga.

Wolfsburg gjorde ytterligare tre mål i den andra akten och vann med förkrossande 6–0.

Rebecka Blomqvist blev inbytt för Wolfsburg med kvarten kvar att spela och assisterade till 4–0-målet, medan Hanna Glas spelade hela matchen för Bayern München.

– Det är klart att 6–0 är mycket, vi vet att Bayern är ett starkt lag, vi såg matchen i onsdags och de presterade väldigt bra mot PSG. Det är ett otroligt bra lag, sen är vi också det. I dag var vi det bättre laget och vinner med 6–0. Det är klart att det är höga siffror, men jag tycker att vi förtjänar det, säger Blomqvist till TT.

”Bra utgångsläge”

TT: Avgjorde ni ligan i dag?

– Haha, det är svårt att säga, vi har några matcher kvar och det här var en av de viktigaste matcherna – om inte den viktigaste – och nu har vi fyra poäng ner till Bayern. Det är klart att vi har ett bra utgångsläge, men det gäller att ta de här andra matcherna också.

Med tre omgångar kvar att spela toppar Wolfsburg ligan med 50 poäng, fyra pinnar före dagens motståndare. Bayern München är regerande ligamästare, dessförinnan vann Wolfsburg fyra år i rad.

Och Wolfsburg har chans på fler titlar än bara ligatiteln den här säsongen.

Trippeln inom räckhåll

Efter landslagsuppehållet som nu inleds väntar semifinal i såväl tyska cupen (Bayern München) som Champions League (Barcelona) när klubblagsfotbollen är åter om två veckor.

– Vi vill vinna i det vi ställer upp i, det är fantastiskt att ha det här upploppet under våren, det är väldigt inspirerande och kul – jag ler bara jag pratar om det. Det är mäktigt.

TT: Vad ger du er för chanser att roffa år er trippeln?

– Det hade varit fantastiskt att få ytterligare en sådan stjärna på bröstet som man får när man tagit trippeln (Wolfsburg har två). Vi är ett fantastiskt bra lag och det är inte omöjligt att ta trippeln. Det kommer krävas mycket av oss, Barcelona i Champions League är så klart en otroligt tuff motståndare, men vi känner också att vi har det i oss och vi kommer göra allt för att ta trippeln.

TT: Ganska skönt att komma till landslagssamlingen efter den här veckan?

– Man får en extra push och inspiration av de här matcherna i ryggen, avslutar Blomqvist.