Nytt svenskt återbud – Ribom lämnar Norge

Av:  Lasse Mannheimer/TT

Emma Ribom vann både i Ruka och Lillehammer. Arkivbild.
Emma Ribom vann både i Ruka och Lillehammer. Arkivbild.

Ännu en svensk längdstjärna missar helgens världscuptävlingar i norska Beitostølen.

Emma Ribom, som inlett längdsäsongen strålande med två raka sprintsegrar, känner sig krasslig.

”Kroppen svarar inte som hon är van”, säger landslagsläkaren Rikard Noberius.

Fram till torsdagens bakslag hade det varit en perfekt säsongsöppning för Emma Ribom. Hon tog hem sprinten i Sverigepremiären i Bruksvallarna, och följde sedan upp det med att stå överst på pallen även i de två inledande världscuphelgerna.

Både i finländska Ruka och i norska Lillehammer tog Ribom hem sprinten.

Men i Beitostølen i helgen blir det någon annan som drar längsta strået. Ribom är den senaste i raden av svenska åkare som tvingas ställa in sin medverkan, och ersätts i sprinten av Lovisa Modig.

”Kroppen svarade inte på det viset som hon är van under dagens träningspass, och vi tog därför gemensamt beslutet att avbryta helgens tävlingar. Det är en försiktighetsåtgärd för att förhoppningsvis kunna förebygga – eller åtminstone förkorta och mildra en eventuell infektion”, säger landslagets läkare Rickard Noberius i ett uttalande.

Sedan tidigare har både Ebba Andersson och Anna Dyvik skickats hem från truppen. Andersson testades positivt för covid-19 medan Dyvik känt av lättare symptom i luftvägarna.

Även den norska truppen har haft en hel del sjukdomsproblem. Herrstjärnan Johannes Høsflot Klæbo kommer inte till start i Beitostølen på grund av en segdragen förkylning, och på onsdagen testades norska längdchefen Espen Bjervig positivt för covid-19.

Publisert:

LÄS VIDARE