Serieledande Färjestad vann toppmötet

Publicerad 2017-10-14

Ishockey. Färjestad ångar på i SHL-toppen. Laget tog en ny trepoängare genom 4-2 borta mot HV71. Matchhjälte blev Michael Lindqvist med sitt 3-1-mål. 

Det var två rivaler som bjöd upp till en sevärd hockeymatch i Kinnarps Arena i Jönköping på lördagskvällen.

Mötet mellan HV71 och Färjestad hettade till redan i inledningen när Lawrence Pilut och Dick Axelsson åkte ut två minuter vardera för roughing i samband med en avblåsning. 

Gynnade FBK

Det fysiska spelet verkade gynna gästerna. I den andra perioden gav Martin Johansson gästerna ledningen, och utan en storspelande Linus Söderström i hemmamålet kunde gästerna ha utökat försprånget flera gånger om. 

– Jag tycker att vi spelar bra ishockey i 55 minuter. Sedan står vi för lite kamp och krig också, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Färjestads spelmässiga övertag blev också matchavgörande. I den tredje perioden kunde Mikael Wikstrand sätta 2-1. En stund senare kom 3-1 genom Michael Lindqvist i numerärt överläge.

– Det var på tiden. Jag hade haft tre lägen innan. Det var ett bra spel i powerplay. Så det var skönt att den satt, säger Lindqvist.

– Vi har haft bra powerplay hela året. I första perioden hade vi också ett bra powerplay, det var bara en tidsfråga innan vi skulle göra mål.

Goda framtidsutsikter

Segern innebär att Färjestad befäster sin position som serieledare. Karlstadlaget har nu spelat in 24 poäng på nio matcher. Närmast bakom jagar Växjö med 22 inspelade pinnar. 

– Vi är bra. Vi har stabila backar, två riktigt bra målvakter och vi har forwards som kan vinna matcher åt oss. Fortsätter vi så här så ser det bra ut inför framtiden. Jag tror att vi kommer att vara med och kriga i toppen, säger Michael Lindqvist.

Hos hemmalaget HV71 var Kevin Stenlund åter tillbaka på isen. Centern hade inför rivalmötet mot Färjestad missat åtta raka matcher. Den senaste gången han drog på sig HV-tröjan var i premiären mot Djurgården i mitten av september.

Och comebacken blev, trots förlusten, något av en succé. 

I mitten av den andra perioden grävde Stenlund fram pucken vid sargkanten, tog sig in framför mål och satte 1-1 mellan Färjestads-målvakten Lars Haugens ben.

– Det är kul att göra mål igen. Det var ett tag sedan nu. Jag vet inte riktigt var den gick in. Men den gick in så det var bra. Jag såg pucken, gick på mål och försökte bara dra på ett skott, säger Kevin Stenlund.

TT

Följ ämnen i artikeln